Kinek a szekerét tolja Vona Gábor?

Kinek a szekerét tolja Vona Gábor?

Pörögnek az események, szinte minden ellenzéki párt beleáll a népszavazási kampányába. Kivéve a legnagyobb ellenzéki formáció pozíciójára hajtó Jobbikot. Vona Gábor hintázását szép lassan kikezdi a rozsda, ha cselekvés helyett csak a Jobbik lelkéről képes lamentálgatni.

Vona Gábor hosszú cikkének közepére böki okoskodásának lényegét, „a helyzet az, hogy a Jobbik lelkét, amelyet 2006 után az én vezetésemmel adtunk ennek a közösségnek, most az én vezetésemmel vettük el.” A néppártosodás célkitűzése óta ezerrel megy az útkeresés, Vona már-már elkámpicsorodóan magyarázza Kálmán Olgának az ATV-n, hogy ő legalább kijött a lövészárokból, szeretnének mindenkit megszólítani.

A megszólításból és konkrétumokból a szélesebb közvélemény ugyanakkor nem lát semmit, helyette Vona értelmiségi titkos vitafórumot tart pártja jövőjéről. (Hogyan lehet néppártosodni titkos értelmiségi szeánszokon?)

Hírdetés

A Jobbik arra bíztatja a tagságát és szimpatizánsait, hogy szavazzanak nemmel a népszavazáson, mert a feltett kérdés valóban nemzeti ügy, valóban probléma a bevándorlás okozta nyomás. Ez eddig rendben van, de szűk egy hónap van hátra az október 2-iai időpontig, és látott valaki jobbikos plakátot, hirdetést, kiállást, konkrét buzdítást a párttól? Kálmán Olgánál Vona azt is bevallotta, hogy nincs kampányfőnökük a népszavazáson. Na már most hogyan lehet kampányolni kampányfőnök nélkül?

Vona Gábor a kvóta elleni kampány helyett inkább össze-vissza hadovál, az Unióról való kilépésről. A pártelnök a Der Standard osztrák napilapnak adott interjújában ugyanis azt mondta: támogatna egy az EU-ból való kilépésről szóló népszavazást. Mindezt akkor, amikor a Gyurcsány-MSZP-Liberálisok vezette baloldal azzal az egyértelmű hazugsággal kampányol, hogy Orbán Viktor a népszavazással az EU-ból való kilépést készítené elő.

Csak egy kérdésünk van: most akkor kinek a szekerét tolja Vona Gábor?


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »