Kiplakátolt becstelenség

Kiplakátolt becstelenség

Ennyi – és pontosan ennyi. Mondhatnánk, ennyire egyszerű.

Mert a helyzet ez: a Jobbik „vett” 1100 plakáthelyet. A „vevés” esetünkben erősen eufemisztikus, finomkodó kifejezés, úgy is mondhatnánk, hazugság. Csak hogy világos legyen: ez az a Jobbik, amelyik tavasszal azért hisztizett, mert nem kap hitelt egyetlen pénzintézettől sem.

Majd színültig teleplakátolták az országot a műanyag Cipolla plakáthelyein, nem mondták meg, mennyiért, de azt viszont mondták, hogy hitelből. Nyilván abból a hitelből, amit nem kaptak meg.

Most meg „vettek” 1100 plakáthelyet a hungarocell Machiavellitől. Similis simili gaudet, vagyis a hasonló a hasonlónak, de nemcsak örül, hanem seftel is, és nemcsak a similis, hanem a simlis is. Szóval „vettek” 1100 plakáthelyet, most meg azt mondják, „saját erőből”. Ha csak úgy nem. Tavasszal nem kaptak hitelt, és a nem kapott hitelből plakátoltak, most meg saját erőből kifizettek egy milliárdos tételt. Miből?

Ja! Hogy nem volt ez milliárdocska, mert a habszivacs Midász király odaadta ingyen? Vagy fillérekért? Bizony még az is lehet. Esetleg le van a buli papírozva, nagyjából elfogadható piaci áron, csakhogy készült mindjárt egy titkos második szerződés is, a választások utáni visszavásárlásról, s akkor meg tulajdonképpen minek is mozogna a pénz, ugye?

Akár így, akár úgy, a Jobbik, Vona meg a többi, nagyjából ezeket követhették el:
1. Tiltott pártfinanszírozás
2. Költségvetési csalás
3. Színlelt szerződés
4. Korrupció
5. Folyamatos hazudozás
6. az 5. pont kivételével esetleg mindet egyszerre, az 5. azért kivétel, mert azt szünet nélkül teszik ezek a kerti törpe Goebbelsek.

Mindez pedig annak tükrében különösen érdekes, hogy másról sem papolnak, mint a tiszta közéletről, a korrupció felszámolásáról, blablabla, a háttérben a papírmasé Dárius plakáthelyeket oszt, meg nyilván megfelelő mennyiségű lét, oda, ahova kell.

Hírdetés

Ingyen legfeljebb Novák Előd haja korpásodik, de legalább nem adta oda a lelkét, csak az asszonykájáét. Így jut is, marad is…

Mindez most amúgy 16 százalékra elegendő, Vona személyesen meg hétre. Volt ez jobb is, és lesz még rosszabb. Ugyanis örök tanulság, hogy a lélekcsere akkor is lélekcsere marad, ha személyesen a zsírpapírból hajtogatott Caligula ragasztgatja föl ingyen a fehér felületekre. És ha maga Pörzse csettintget is a nyelvével, hogy hű, de klassz! Apropó, Pörzse!

Nevezett kiterjedés épp most fejtette ki, miszerint a székelyekkel az a baj, hogy ugyanolyan tájékozatlan bunkók, mint a belföldi magyarok, ráadásul lakodalmas rockot hallgatnak. Mindig is szerettem, ha ez a kiterjedés megnyilvánul, különösképp tájékozottsági, műveltségi kérdésekben. Ez az a Pörzse amúgy, aki szerint Jancsinak Juliska a párja, mármint a János vitézben, és akinek nagyjából annyi iskolája van, mint Schulz elvtársnak.

Úgyhogy még brüsszeli potentát is lehet belőle, kár, hogy Sanci egyetlen nyelvet sem volt képes megtanulni, a magyarból pedig 513 szót ismer és 435-öt használ. Utoljára akkor volt a helyén, amikor Bochkor Gáborral az M2 szilveszteri műsorában rettenetes hülyeségeket beszélt (1996).

Miképpen a Jobbik is akkor volt utoljára őszinte, amikor valamelyik arca Görögországban maki részegen a „hülye helótáknak” üvöltözött, meg amikor Gyöngyöspatán a gárdistáik a cigánysoron belehugyoztak a porba, aztán jól elverték őket.

Igaz, mindezt elég bonyolult lenne kiplakátolni…

Bayer Zsolt – ]]>www.magyaridok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »