Kis traktoros, nagy harcos – egy öt és fél éves fiú, aki többet szenvedett, mint száz felnőtt

Kis traktoros, nagy harcos – egy öt és fél éves fiú, aki többet szenvedett, mint száz felnőtt

Egy igazi harcossal találkoztam. Egy példaképpel. Aki öt és fél éves korára már többet szenvedett, mint száz felnőtt. Mégis kedves, nyitott, tele van szeretettel, és szinte semmi más nem érdekli, mint a traktorok. Másnak mozdony, repülő, pótkerék, Star Wars stb., Nyirő Lázárkának a traktor.

Két éve találtak tojás nagyságú agydaganatot nála, 10 órás életmentő műtéten esett át, de ezzel csak a közvetlen életveszély hárult el. Azóta sok fájdalmas kezelésen van túl, felépülőben van egy féloldali bénulásból, és még mindig várnak rá drága beavatkozások. A legutóbbi vizsgálatok nem mutatták ki nála a rák nyomát. Ez jó hír. A család viszont minden értékét pénzzé tette, tartalékaik kimerültek.

Nyirőékhez Sneider Tamással, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnökével, az Országgyűlés alelnökével jutottam el a Heves megyei Boconádra.

Tudom, hogy mindenkin nem tudunk segíteni, de a Jóisten úgy rendezte, hogy megismerhessem Lázárt és családját. Azt is tudom, hogy az összefogás nagy dolgokra képes.

Lázár apukája azt mondta, ha 5 forintot kapnak valakitől, azt becsülik meg, és fordítják kisfiuk gyógyítására. És éreztem, hogy ezt nem csak úgy mondta, túlzón, hanem tényleg így gondolja.

A Szeretetszolgálattal párhuzamosan a Szabad a gazda is gyűjtésbe kezd. Aki anyagilag támogatná Lázárka gyógykezelését, a két éve harcoló Nyirő családot, adományát a következő számlaszámra utalhatja át:

Balczó Mátyás, K&H Bank 10404742 86766655 66671003

A közleménybe kérem, írják be: Lázárka

A fotókat Béli Balázs készítette, a bejegyzés forrása: a Szabad a gazda Facebook-oldal.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »