Kiskorúnak hazudta magát a gyilkos afgán behatoló szutyok – és nem úgy verték ki belőle, sajnos

Az afgán származású illegális bevándorlóról kiderült, hogy hazudott a hatóságoknak az életkoráról, mikor azt állította, kiskorú migránsként érkezett Németországba. A hazugságra Hussein Khavari fogmintájának elemzésével derült fény – írja a 888.

Hussein Khavari tavalyi letartóztatása után nem sokkal bevallotta, hogy ő erőszakolta, majd ölte meg a 19 éves Maria Ladenburgert. Az afgán illegális bevándorló a kihallgatásán felidézte, hogy ő kiskorú migránsként érkezett Németországba. Mostanra azonban kiderült, hogy a migráns nem mondott igazat. Igazságügyi orvosszakértők a férfi fogai alapján megállapították, hogy Khavari már Európába érkezésekor is felnőtt volt. A koráról azért hazudott, hogy biztosan az országban maradhasson.

Hírdetés

Maria Ladenburger holttestét tavaly októberben találták meg a hatóságok Freiburg közelében. Az egyetemista lány egy buliból tartott hazafelé, mikor megtámadta a migráns, megerőszakolta majd megfojtotta, holttestét pedig a Dreisam folyóba dobta.

Hussein Khavari 2015-ben érkezett Németországba, ahol azt hazudta, hogy 17 éves. Az afgán férfinél természetesen nem voltak iratok, amivel igazolni tudta volna magát. A Badische Zeitung jelentése szerint két szakértő is azt mondta a bírósági meghallgatáson, hogy Khavari 17 évnél jóval idősebb volt. Ursula Wittwer-Backofen kutató-professzor elmondta, hogy a gyilkos migráns egyik szemfogából vett minta alapján állapították meg az afgán férfi életkorát. A bizonyítékot egy fogorvos műtötte ki Khavari szájából tavaly februárban, fél évvel a gyilkosság előtt. A rendőrség szerint a fogat otthon őrizte.

Kiderült, hogy Hussein Khavari valójában 25-30 éves, azaz több mint tíz évet lehazudott a korából. Ez azért is fontos, mert a gyilkossággal és a nemi erőszakkal vádolt férfi így sokkal súlyosabb, a felnőttekre érvényes jogszabályok szerinti börtönbüntetéssel sújtható, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »