Komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a rendbontó, civileknek álcázott ultraliberálisok

A magyar titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek, emberek, amelyek, illetve akik aktívan és kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában – mondta a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi, zárt ülése után Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke.

A kormánypárti politikus példaként emelte ki Schilling Árpádot és Gulyás Mártont, akik a sajtónak nyilatkozva is beszélnek arról, hogyha nem úgy lesz, ahogyan ők szeretnék, akkor akár az utcára vonulva, akár ülősztrájkkal szereznek érvényt akaratuknak. A magyarországi hatóságok, szolgálatok viszont erre felkészültek – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Hírdetés

Tájékoztatása szerint az ülésen Papp Károly országos rendőrfőkapitány megerősítette a sajtóban megjelent híreket a tizenegyezer hamis szír útlevélről. Ez azt jelenti, hogy a korábbi kilencezer után újabb tizenegyezer hamis útlevél került fel a schengeni listára, így „óriási kockázatot” kell kiszűrniük a határőrizeti szerveknek – tette hozzá.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke azt mondta: botrányos ügyekről tárgyaltak a testület tanácskozásán. Közölte, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nem jelent meg a bizottság ülésén, így nem adott választ Magyarország nemzetbiztonságát érintő kérdésekre.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »