"Kopaszok" foglaltak el egy belvárosi vendéglátóhelyet

"Kopaszok" foglaltak el egy belvárosi vendéglátóhelyet

Korábban a Városligetben balhéztak, most a belvárosban foglaltak el egy éttermet, ők viszont nem Kubatov-emberei, hanem egy másik „kopasz” banda.

Az Átlátszó írja, hogy stratégiai tanácsadóként Tóth Csaba is jelen volt egy belvárosi étterem birtokbavételénél. Elvileg ő a vezére a Kubatov-fiúknak, de ez valójában egy másik csapat, akiknek zöme szintén kopasz, bár azt nem tudom, hogy miért lett pejoratív jelző ebből a hajviseletből, ezért inkább eltekintek a kifejezés használatától. A portál információi szerint önbíráskodás miatt eljárás indult az V. kerületi kapitányságon – bár ez sok mindent nem jelent, a választási irodás sztoriban is megszüntették a nyomozást.

A feljelentésben a következő áll:

Hírdetés

„Harminc-negyven, kigyúrt, félelmet keltő személy, továbbiakban „kopaszok”, security feliratot tartalmazó ruhában, minden előzetes értesítés nélkül megjelentek a vendéglátóhelyen, az asztalokhoz ültek, a bent levő vendégeket hangoskodással, trágárkodással megijesztve távozásra bírtak.”

Eddig akár egy sima belvárosi bulinak a leírása is lehetne ez, de valószínűleg a hatalom embereiről van szó. A probléma ott kezdődik, hogy ez a csapat nem elégedett meg azzal, hogy a vendégteret elfoglalja, hanem a konyha ajtajainak zárjait feltörték, majd kicserélték. Az alkalmazottak ezután hívták a rendőrséget.

A hatóság derék képviselői viszont állítólag azt mondták, hogy nem intézkednek, mert „nem folyik vér”. Szóval ha nincs vér, akkor nyugodtan feltörhetik a konyhát egy vendéglátóhelyen? A kevés hajjal, ellenben sok izommal rendelkező urak tájékoztatták a rendőröket, hogy őket a tulajdonos Giant Hungary Kft. bízta meg azzal, hogy önhatalommal birtokba vegyék az ingatlant. A hely amiről szó van az V. kerületi Sas utca 4. szám alatt található Godunov. Ez a cég Eduard Uszikov ukrán üzletember érdekeltsége, aki, ki nem találná, de Habony Árpád ismerőse. A kormánnyal semmilyen kapcsolatban nem álló miniszterelnöki tanácsadó a minap Happy Fortuna néven alapított vendéglátós céget, hogy-hogy nem, de pont arra a címre bejegyezve, ahol a Godunov étterem található. Mikó István szerint egyébként teljesen jogos és békés volt az étteremfoglalás, de a vendéglátóhely üzemeltetője picit másképp látta a sztorit, ezért feljelentést tett, a nyomozás egyelőre eredmény nélküli.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »