Kósa Lajos: Néha ez így beugrik, hogy Szél „Bertalan”

Kósa Lajos: Néha ez így beugrik, hogy Szél „Bertalan”

Már nem frakcióvezető, de már túl van a miniszteri meghallgatáson Kósa Lajos fideszes politikus, aki a MOKSZ (korcsolyaszövetség) elnökeként társalgott Szombathy Pállal a Digisport tévé stúdiójában csütörtök reggel. Kiderült, lesz új korcsolyastadion, a téli olimpiára pedig érmet ígér. De haladjunk sorban!

http://mno.hu/

A leendő megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, a tárcája alá rendelt 3388 milliárd forintból mintegy 100 milliárd kerül sport célokra, ebből a pénzből tornatermek és kisebb sportlétesítmények épülnek majd, kifejezetten a megyei jogú városok kérésére.

http://mno.hu/

Hírdetés

– Lehetne összegekkel dobálózni, de semmi értelme sincsen. Autót is lehet kapni 60 ezerért és 200 millióért is – rendezte le a kérdést Kósa.

http://mno.hu/

A közelgő téli olimpiáról szólva elmondta, ha nem lenne érem, akkor pechünk van és furcsa lenne, hisz a legutóbbi világbajnokságról számos jó eredményt hoztak a magyarok, a hölgyváltó – egyébként roppant szerencsés körülmények között esett – ezüstérmét külön kiemelte.

Hozzátette ugyanakkor: „A jég csúszik, a labda kerek, bármi lehet”, az elmúlt években a kajak-kenu és az úszás mögött a harmadik legeredményesebb sportágunk a (rövid pályás) gyorskorcsolya volt, szerinte miért ne célozhatnánk meg akár a legfényesebb érmet is.

Jövő héten téli olimpiai kvalifikációs verseny érkezik Magyarországra, Kósa célja, hogy mind a 10 téli olimpiai kvótánkkal éljünk, noha tudja, összesen 100 igazolt rövid pályás versenyzőnk van, és az erőforrások is végesek, ennek ellenére úgy látja, „szédítő kilátásaink vannak”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »