Kósa: Menjen ahhoz, akire szavazott, ön annak a gazdája!

Kósa: Menjen ahhoz, akire szavazott, ön annak a gazdája!

Ha Simicska Lajosnak tudomása lenne olyan plakátügyletről, ami a Fidesszel kapcsolatban problémát okozhat, már régen feljelentést tett volna, állítja Kósa Lajos.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Jobbik 1100 hirdetési helyet vásárolt, hogy megkerülje a tavaszi kampánya miatt hozott plakáttörvényt. A falragaszok miatt az Állami Számvevőszék összesen 660 millió forintra büntette a pártot múlt héten. A testület szerint a Jobbik túl olcsón plakátolhatott Simicska Lajos cégeinél, ami tiltott pártfinanszírozásnak minősül. A bírság miatt a héten el kellett adnia a pártnak a plakáthelyeket. A Hír TV múlt héten szombaton a Fidesz kommunikációs igazgatóját kérdezte arról, hogy a Fidesz a korábbi években kapott-e Simicska Lajos cégeitől kedvezményt a hirdetéseire, ám a szóvivő nem adott egyértelmű választ.

Most Debrecenben arról kérdeztük Kósa Lajost, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert egy sajtótájékoztatón, hogy ha egy milliárdos úgy ad el plakáthelyeket egy pártnak, hogy azokat le se számlázza, akkor azt is tiltott pártfinanszírozásként értelmezik-e?

Kósa azt felelte, hogy egészen biztos, és ha a Hír TV riportere tud ilyenről, akkor tegyen feljelentést, az ÁSZ meg fogja vizsgálni az ügyet, ami súlyos büntetést is vonhat maga után.

Kitért arra is, hogy ha leszámlázzák az ügyletet, az még külön adócsalás is, hiszen a „Jobbik az ominózus Simicska-plakátbiznisz kapcsán nem csak a tiltott pártfinanszírozást valósította meg, hanem nyilvánvalóan az ÁFA-t sem fizették be”.

A sajtótájékoztatón leszögezte: ők (a kormánypártok) a szokásos piaci árért vettek ilyen szolgáltatásokat, többször is vizsgálta őket az ÁSZ, semmi rendellenességet nem találtak, az adatok pedig, hogy ki, és mennyi plakáthelyen hirdetett a múltban, mindenki számára hozzáférhetőek.

Ezt követően Kósa egy „összefüggésre” hívta fel munkatársunk figyelmét:

Hírdetés

– Biztos észrevette, hogy az ön gazdája is, Simicska Lajos most nincsen jóban a Fidesszel. Ha Simicska Lajosnak tudomása lenne olyan plakátügyletről, ami ilyen értelemben a Fidesszel kapcsolatban problémát okozhat, már régen feljelentést tett volna. Kérdezze meg majd egyszer, hogy miért nem tett feljelentést, hogy ha igaz az, amit sugall, hogy mi mindenféle jogtalan kedvezményt kaptunk.

– Simicska Lajos a tulajdonosa annak a televíziónak, ahol én dolgozom, ha ő az én gazdám, akkor értelmezhetem úgy, hogy én, mint adófizető állampolgár az önök, vagy a kormány gazdája vagyok?

– Hát amennyiben ránk szavazott, akkor feltétlenül…

– Egyébként pedig?…

– Egyébként pedig menjen ahhoz, akire szavazott, mert ön annak a gazdája (…) de csak vicceltem, nem. Én még akkor is képviselem az ön érdekét, ha adott esetben nem nem támogat bennünket a szavazatával, de ez így van rendjén. Nagyon szépen köszönöm!

Mindez videón:

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »