Közel két évig élt halott édesanyjával egy férfi

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy Mosonmagyaróvár környéki településen élő férfi ellen, aki édesanyja elhunyta után közel két évig élt a holttesttel egy házban – közölte az ügyészség.

A 35 éves férfi édesanyjával lakott egy háztartásban, miután édesapja elhunyt. Férje halála annyira megviselte az asszonyt, hogy egyre zárkózottabb lett, fokozatosan megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, a szobájából sem járt ki. Háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. A folyamatosan romló fizikai állapota alapján egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

A sértett 2014-ben – közelebbről meg nem állapítható időpontban – otthonában elhunyt, és ezt követően a terhelt a holttestet a ház pincéjébe rejtette, ahol 2016 januárjában rendőri intézkedés során felfedezték. A hatóságok először emberölés bűntette miatt folytattak nyomozást, azonban bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.

A vádlottat mint az elhunyt fiát gondozási kötelezettség terhelte, melynek nem tett eleget, ezért emelt ellene vádat gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »