Kubatov idén is néma maradt

Kubatov idén is néma maradt

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emelkedett legtöbbet szólásra idén a parlamenti üléseken, csaknem 200 felszólalását hallgathatták végig a képviselők összesen majdnem 11 órában. Volt azonban, aki még nála is hosszabban beszélt. Az LMP-s Schmuck Erzsébet „csak” nyolcvan hozzászólással büszkélkedhet, ám ezek hossza majdnem egy órával meghaladta a kormánypárti politikusét, összesen 12 órán és 46 percen keresztül fejtette ki a véleményét. Kettőjükön kívül nem is volt senki más, aki ennyire hosszan – vagyis több mint 10 órán át – beszélt volna az ülésteremben.

A szocialisták legaktívabb képviselője Gúr Nándor volt – 92 felszólalással –, míg a jobbikosok közül Z. Kárpát Dániel beszélt a legtöbbet, hetvennégy hozzászólása összesen több mint hat órán keresztül tartott.

Orbán, Schiffer, Tóbiás, Vona

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök 49 alkalommal szólalt meg az Országgyűlés ülésein ebben az évben, az esetek túlnyomó többségében az ellenzéki – úgynevezett – azonnali kérdésekre válaszolt. (Ez egyébként bizonyos időközönként kötelező is.) Kétszer tartott beszámolót napirend előtt: a tavaszi ülésszak nyitónapján, illetve egy héttel később az európai uniós csúcsról adott tájékoztatást. A miniszterek közül egyértelműen Lázár János vitte a prímet, aki az elmúlt hónapokban 62 alkalommal kért és kapott szót, így összesen 2 órán és 46 percen keresztül beszélhetett.

A parlamenti munkát önszántából otthagyó Schiffer András, illetve a Jobbik frakciójából kizárt Novák Előd egyaránt a lista első tizedében végzett. Az LMP leköszönő frakcióvezetőjét több mint 8 órán keresztül, a jobbikos politikust pedig hat és fél órán át hallgathatta a többi honatya.

Tóbiás József, az MSZP, illetve Vona Gábor, a Jobbik elnöke aktivitását tekintve a középmezőnyben foglal helyet, mindketten kevesebb mint húsz alkalommal emelkedtek szólásra.

Mint minden ülésszakban, ezúttal is volt 12 olyan képviselő, aki végig „néma” maradt az Országgyűlés ülésein. Köztük az elmúlt évhez hasonlóan a Fidesz-alelnök Kubatov Gábor, vagy éppen Kövér László, aki képviselőként egyszer sem kért szót.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 18.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »