Látványos fényshow-val búcsúztatják az óévet

Látványos fényshow-val búcsúztatják az óévet

Dunaszerdahelyen Szilveszteri futást rendeznek, Galántán hajnali egyig tart a mulatozás.

A fővárosban látványos fény-show-val, Galántán szabadtéri partival, Dunaszerdahelyen ökumenikus istentisztelettel búcsúztatják az óévet.

Pozsonyban az Óvárosban, a Štúr és a Hviezdoslav téren összpontosul a szilveszteri kavalkád. „A program összeállításakor az új technológiákra helyeztük a hangsúlyt. Elbúcsúztatjuk az óévet és látványosan köszöntjük az újat, hogy páratlan élményt nyújtsunk a lakosoknak” – árulta el Ivo Nesrovnal főpolgármester. Hozzátette, bízik benne, hogy több tízezer ember fog a fővárosban szilveszterezni. A központban egyedülálló fény- és zenés show, a Fehér Éjszaka elemei, valamint este tíztől hajnali kettőig bemelegítő buli várja a látogatókat, akik a Štúr téren kivilágított kijelzőn számolhatják vissza a 2017 utolsó másodperceit. Éjfélkor a Dunán álló hajókból lövik fel az ünnepi tűzijátékot. A látogatók hat ellenőrzött belépőkapun juthatnak be az ünnepségekre. Az év utolsó napján több városi és állami rendőr, egészségügyi szakember és biztonsági őr lesz az utcákon. A városi rendelet szerint Szilveszterkor sem szabad petárdázni a fővárosban. A rendezők azt kérik, aki teheti, tömegközlekedési eszközzel érkezzen az óévbúcsúztatásra.

Galántán este nyolckor kezdődik és éjjeli egy óráig tart a szilveszteri program a Béke téren. Éjfélkor a tűzijáték után Peter Paška polgármester újévi köszöntőt mond. Dunaszerdahelyen reggel kilenckor a sportcsarnoktól indul a Szilveszteri futás. Délután fél ötkor kezdődik a hagyományos ökumenikus istentisztelet a Csaplár Benedek Művelődési Központ előtti téren. (béva)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »