Lefotózta a BKV azt a buszsofőrt, aki lefotózta a 45 fokos fülkét

Lefotózta a BKV azt a buszsofőrt, aki lefotózta a 45 fokos fülkét

Elszántan keresik a BKV-nál azt a buszsofőrt, aki az egyik jármű vezetőfülkéjében lefotózta múlt héten a 45,3 fokot mutató hőmérőt – közölte a Népszava.

Hogy ez ne legyen elég: egy olyan típuson mérték ezt a hőséget, amelyet tavaly vásárolt a cég. Nem működött a klíma, úgy küldték forgalomba, hasonlóan más járművekhez.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak elfogadhatatlannak nevezte a BKV belső hajtóvadászatát.

„Egyes munkáltatók a problémák megoldása helyet Columbo és Derrick közös gyerekét játszva egyfolytában nyomoznak, vajon ki készítette a fotót. Ahelyett, hogy energiájukat inkább a munkára összpontosítanák”

Hírdetés

– idézték.

A beszámoló szerint a BKV-nál a napokban arra utasították a járművezetőket, ha azt tapasztalják, a klímaberendezés nem megfelelően működik vagy meleg levegőt fúj be, nyissák ki az ablakokat.

Ez persze nem az első, hogy Budapesten a baj orvoslása helyett bűnbakkeresésbe fog egy cég. A főváros közlekedésszervezésért felelős csúcsfej, a BKK-nak azzal sikerült a hírekbe kerülnie az utóbbi hetekben, hogy a saját hibájukra fényt derítő fiút meghurcolva fel is jelentették. A srácra akár 8 év börtönt is kiszabahatnak. 

Természetesen a nagyon sok közpénzből „kifejlesztett” online jegyértékesítési rendszer hibájáért és a felhasználók adatainak kiszivárgásáért csak az igazi felelősöket nem büntetik meg.

Még durvább fordulatot vehet a BKK-botrány: 3481 felhasználó adatai szivárogtak ki

A BKK rendszere már eddig is komoly botrányt kavart, első sorban a 18 éves fiatalnak köszönhetően, aki jelezte: 50 forintért is tudott bérletet vásárolni a hibás rendszer miatt. A fiatalt letartóztatták, az eset pedig komoly felháborodást váltott ki, még a német T-Systems is közleményt adott ki az ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »