Légicsapás ért egy szállodát Jemenben

Legkevesebb harminc ember halt meg egy szállodára mért légicsapásban szerdán a jemeni fővárostól, Szanaától északra, Arhab térségében – közölték a húszi lázadók és helyi tévécsatornák szemtanúkra hivatkozva.

A helyi média, illetve az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió is beszámolt a légicsapásról. A híradások szerint az áldozatok között sok a civil.

A fővárost, Szanaát ellenőrzése alatt tartó húszi lázadókhoz közeli al-Masszíra televíziós csatorna a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség harci repülőgépeinek tulajdonította a támadást.

A hírekre egyelőre nem reagált a szaúdiak vezette katonai koalíció, amely légicsapásokkal segíti az Irán által támogatott húszi lázadók ellen harcoló kormányerőket.

Szemtanúk az AFP hírügynökségnek arról is beszámoltak, hogy a fővárost számos légicsapás érte, többek között egy olyan épületet, ahol egy mezőgazdasági üzem munkásait szállásolták el.

Az arab-félszigeti országban Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelők és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciák ellen. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »