Lekutyázta egy észak-koreai miniszter Trumpot

Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter pénteken szólalt fel az ENSZ-közgyűlés általános vitájában New Yorkban, ahol csütörtökön újságíróknak reagált Trump kijelentéseire, miszerint az Egyesült Államok „teljesen elpusztíthatja” Észak-Koreát, ha Phenjan megtámadja. „Egy kutya álmodik arról, hogy a csaholásának hangjával megijeszthet minket” – tette hozzá.

Korábban Phenjan az Egyesült Államokhoz tartozó, csendes-óceáni Guam szigete ellen indított támadással fenyegetőzött, Trump pedig arról beszélt, hogy Észak-Korea eddig soha nem látott „tüzet és haragot” fog megtapasztalni, ha tovább provokálja Washingtont. Phenjan akkor „egy eszement ember zagyvaságainak” nevezte a fenyegetést.

Megsemmisülés fenyegeti Észak-Koreát

Hírdetés

Phenjan azóta is több ballisztikus rakétát lőtt ki a Csendes-óceánra, és szeptember elején újabb, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor pedig a napokban világossá tette, hogy országa mindaddig nem állítja le atomprogramját, míg egyensúlyba nem kerül Phenjan és Washington csapásmérő képessége.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »