Lengyel László kézi vezérli Botka Lászlót?

botka_lengyel_cimlapp.jpgLengyel László a HírTV Egyenesen című adásában tegnap azt mondta, hogy Botka helyében Tóth Józsefre, a XIII. kerület polgármesterére bízná a baloldal fővárosi kampányát. Botka László ma reggel pedig be is jelentette, hogy Tóth Józsefet kéri fel a budapesti baloldali kampány vezetésére.

„Budapesten van olyan szereplő, akinek van teljesítménye, én ezt a választási kampányt és ezt a jövőt erre az emberre akarom bízni, úgy hívják, hogy Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, őt akarom a jövendő főpolgármester jelöltjének. Viszontlátásra mindenki, aki Budapesten másként gondolkozik! És bízza rá a kampányt…”

Hírdetés

Úgy tűnik, hogy Lengyel László az MSZP új Baja Ference. Lengyel irányítja Botka Lászlót, és ezáltal a szocialista párt új politikáját. Botka László számos liberális tanácsadóval veszi körül magát: Lengyel László mellett, az SZDSZ-ből igazolta másik fontos tanácsadóját, Ruff Bálintot, és a Soros György alapítványa által tulajdonolt liberális Magyar Narancs volt főszerkesztőjét nevezte ki kommunikációs igazgatónak.

Nem csoda, hogy a személyi változásokat többen rossz szemmel nézik a szocialista pártban. Hisz nehéz feloldani azt az ellentmondást, hogy Botka László hogyan akar párton kívülről érkező liberális tanácsadókkal baloldali fordulatot és megújulást végrehajtani az MSZP-ben. A közvélemény-kutatások adatok szerint ráadásul a párt támogatottsága több mint fél éve nem mutat semmi erősödést, ez szintén kínos helyzetbe hozhatja őszre Botka László és liberális csapatát.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »