Lewis Hamilton négyszeres világbajnok

Lewis Hamilton négyszeres világbajnok

A rajt után kellett valami drámainak történnie ahhoz, hogy esetleg halasztani lehessen a bajnokavatást. Ez meg is érkezett: pont a két rivális, Vettel és Hamilton ért össze, a brit defektet kapott, míg Vettelnél az első vezetőszárnyat kellett lecserélni, mindketten visszaestek a mezőny végére.

Vettel ezután ütemes felzárkózásba kezdett, Hamilton kicsit óvatosabban és nehezebben lendült bele, de végül ő is feljött a pontszerző helyekig. 

A végén azért még elég korrekt csatát vívott egymással a friss négyszeres világbajnok a kétszeres Alonsóval, akinek már nagyon az élmezőnyben lenne a helye, újra.

A négyszeres bajnok Lewis Hamilton tiszteletköre a brit zászlóval:

Fánk:

Rohanó négyszeres:

Lewis Hamilton a legnagyobb közé emelkedett. Sebastian Vettel is megtapsolta a leintés után. A végén amúgy megfordították az egész dobogót és egy óriási csapatásba kezdett Hardwell.

Ja, amúgy Verstappen nyerte a futamot.

A Mexikói Nagydíj végeredménye:

1. Max Verstappen Red Bull Racing 2. Valtteri Bottas Mercedes 3. Kimi Räikkönen Ferrari 4. Sebastian Vettel Ferrari 5. Esteban Ocon Force India 6. Lance Stroll Williams 7. Sergio Pérez Force India

Hírdetés

8. Kevin Magnussen Haas 9. Lewis Hamilton Mercedes 10. Fernando Alonso McLaren 11. Felipe Massa Williams 12. Stoffel Vandoorne McLaren 13. Pierre Gasly Toro Rosso 14. Pascal Wehrlein Sauber 15. Romain Grosjean Haas – Carlos Sainz Renault – Marcus Ericsson Sauber – Brendon Hartley Toro Rosso – Nico Hülkenberg Renault – Daniel Ricciardo Red Bull Racing


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »