LMP: Egyre több magyar gyermek születik külföldön

LMP: Egyre több magyar gyermek születik külföldön

Az LMP által kikért adatok szerint idén egyharmadával több magyar gyerek született külföldön, mint egy évvel korábban, miközben Magyarországon 1,2 százalékkal csökkent a születések száma – írja közleményben a párt.

Hozzátették: ma már minden hatodik gyerek külföldön jön a világra, 2010 óta összesen 92 500 külföldön született gyermek hazai anyakönyvezését kérték, ami gyakorlatilag egyévnyi magyarországi születésszámnak felel meg.

Az ellenzéki párt szerint „a Fidesz-kormány ellopja az ország jövőjét: miközben ész nélkül tömi az oligarchák zsebeit, havonta több ezer fiatal hagyja el hazánkat az alacsony bérek, a szétvert oktatás és a megfizethetetlen lakhatás miatt. Ha ez így folytatódik, unokák nélküli ország leszünk.”

„Az LMP korszakváltása hazahozná a fiatalokat. Igazságos, többkulcsos adórendszerünk a dolgozók 90 százalékánál több pénzt hagyna, családpolitikánk minden családot támogatna. A családi pótlék összegét alapesetben 30 százalékkal, az egyszülős családoknál viszont 45 százalékkal emelnénk, az egygyermekesek kedvezményét megdupláznánk, és a családi adókedvezményt is kiegyenlítenénk. Olyan otthonteremési politikát folytatnánk, ahol önkormányzati bérlakások épülnek, és bevonnánk a rendszerbe az üresen álló magánlakásokat is: megfizethető lakhatást kínálnánk a fiataloknak” – írta közleményben a párt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »