Lovagkeresztek – egy mozgalom kezdete

Márpedig ha nem adjátok vissza a Lovagkeresztet, akkor Bayeristák vagytok!

Nnna, itt álljunk meg egy pillanatra.
Tudom, hogy nem fogják sokan elolvasni, de egy kis gondolatmegosztást engedjetek meg nekem.

Bayer Zsolt. Ő megvan ugye? – Lovagkereszt. Ez is? Akkor menjünk tovább.

A minap érkezett az első cikk, hogy:

„A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését.”

Hírdetés

Az, hogy valaki politikailag hova tartozik, most legyen semleges. Vagyok olyan naiv, hogy elhiggyem, akik visszaadták a lovagkeresztet, ők nem mind komcsik (…) Azt viszont ép ésszel felfogni nem bírom, hogy ha van egy ember, aki olyan hatalmas mennyiségű tudással rendelkezik, mint Zsolt, és ezt a tudást meri használni, és ki meri mondani azt amit gondol, amit lát, és amit meg akar láttatni velünk is, az miért baj? Bayer Zsolt egy stílus, egy egyéniség. Azt, hogy ezt sokan irigylik, meg tudom érteni.

Nem a „mocskos szája” miatt tüntették ki. Ő is ember, mint mi. Mint bárki más. Mindenkinek van mocskos szája, önálló gondolata, amit megoszt másokkal, amiben nem úgy látja a világot, mint minden ember ezen a Földön. Őt lehet szeretni, vagy utálni. De ilyen helyzetbe hozni, mint amilyen méltatlan port kavar a sajtó, és a sok komcs… (jah ezt már feltételeztem, hogy nem azok) kitüntetett, akik most mindenféle megható Facebook posttal elzárkóznak a radikalizmustól és visszaküldik a kitüntetésüket. Harminchárom. Írta a négynegyvennégy. Ennyien vagytok most. Hogy ezek a számok csak véletlenül állnak össze, vagy számmisztika, ki tudja.

Tudjátok mit Tisztelt Hölgyek és Urak? Küldjétek.
Majd elmúlik a 3 napi felkapottság, aztán bánkódhattok a sötét szobátok mélyén, vigasztalva magatokat azzal, hogy legalább megpróbáltátok. Hangot adtatok egy olyan dolognak, amit talán bölcsebb lett volna elhallgatnotok. 
És talán másképp néztek volna rátok az emberek. 
Talán még mi is.

Neked pedig Zsolt gratulálunk, a legmélyebb tisztelettel.

http://fiatalszemmel.blogstar.hu/


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »