Lovas István: A migránsokat egy volt maffiafőnök tartja vissza Európától

Lovas István: A migránsokat egy volt maffiafőnök tartja vissza Európától

Miközben Európában aranyos cikkek jelennek meg arról, hogy a „rossz időjárás” és „a líbiai parti őrség megerősített jelenléte” az oka, amiért a Földközi-tengeren át Európába áramlók száma erősen csökkent, a valódi ok egészen más. ]]>Írja]]> a Journalistenwatch nevű német online portál, amely az újságírók körmére néz, hogy valóban tényeket írnak-e. És amelyet a Merkel-féle szabad Németországban eddig még nem börtönöztek be.

Hogy most éppen ugyanakkor több tízezer Facebook-profilt töröltek e földi sajtószabadságügyi mennyországban, amiért ezek állítólag álhíreket terjesztenek az egy hónap múlva esedékes parlamenti választásokról, az szintén csak azért lett méltó ]]>említésre]]> tegnap, mert még létezik ott egy másik, tényközlési vágytól szintén részeg Deutsche Wirtschafts Nahcrichten nevű független német gazdasági-politikai hírportál.

Akkor most térjünk vissza a Journalistenwach.com portálon, Marilla Slominski szerzőségében megjelent íráshoz.

Aki azt írja, hogy

A csoport a fővárostól, Tripolitól 80 kilométerre fekvő Szabratában telepedtek le és ott egy nagy internáló tábort működtetnek. Abban több száz polgár, rendőr és katona teljesít szolgálatot. Feladatuk pedig pontosan az, hogy az illegális, utazni vágyókat megakadályozzák abban, hogy meginduljanak Európába. A csoport hivatalos engedéllyel, sőt líbiai pénzügyi támogatással üzemel és ez felelős azért, hogy az elmúlt hónapban a Földközi-tengeren először Olaszországba eljutni akaró migránsok száma 50 százalékkal csökkent.

A források arról is beszámoltak – mégpedig a brit Reuters hírügynökségnek -, hogy

Júliusban az EU biztosította, hogy további 45 millió eurót fizet a líbiai parti őrségnek. Annak érdekében, hogy Olaszország migránskezelését javítani lehessen, az Európai Bizottság az országnak azonnal 35 millió eurót biztosított.

Most felmerül a kérdés, írja a cikk, hogy az EU adófizetői pénzből közvetve a volt maffiafőnököt fizeti-e, hogy az „úgynevezett menekülteket” visszatartsa utazásuktól.

A líbiai belügyminisztérium a portál kérdésére eddig nem válaszolt.

Amihez két dolgot feltétlenül hozzá kell adnia egy populista kormány értékrendjéhez közelálló populista, nacionalista, trapista, stb. lapnak. Egyrészről azt, hogy csupa öröm látni, amikor a maffia közkívánságot hajt végre. Másrészt pedig mi lenne a baj, ha kiderülne, a brüsszeli maffia egy olasz maffiózóval üzletel indirekt módon?

Hát nem a similis simili gaudet, azaz közkeletű magyar fordításban a simlis a simlisnek örül nevű latin bölcsesség egy örvendetes megvalósulásának vagyunk ismét a tanúi?

Lovas István – ]]>www.magyaridok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »