Lovas István: Csak nem fél válaszolni a Magyar Liberális Párt (Fodor Gábor)?

A Magyar Liberális Párt ma „Mikor nyit meg a Sorsok Háza?” címen az itt csatolt két közleményt juttatta el az MTI OS szolgálatának, amely azokat dél tájban kiadta.

Felhívtam Kormos Lilit, a párt sajtófőnökét azzal, hogy fel szeretnék tenni neki öt kérdést közleményükkel kapcsolatban.

A sajtófőnök elmondta, Fodor Gábor (a párt vezetője, a Horn-rezsim idején közoktatási miniszter, a Gyurcsány-rezsim idején környezetvédelmi és vízügyi miniszter) még öt percig foglalt, majd a kérdésekre ő fog válaszolni. Elmondta, utána felveszik velem a kapcsolatot. A kérdéseket – a válaszok meggyorsítása érdekében – lediktáltam. Azt az ígéretet kaptam, hogy vagy telefonon, vagy emailben értesítenek.

Egyik sem történt meg, és később a telefont nem vették fel.

Az alábbi kérdésekre kértem válaszokat.

Amennyiben azok megérkeznek, azokat itt bemutatom.

Kérdések:

  • Demokratikus dolog újságírói kérdésekre válaszolni? (Kedves olvasók, figyelem: a rendkívül udvarias kérdés tehát nem úgy szólt, hogy „nem demokratikus dolog-e kérdésekre nem válaszolni?”)
  • Hírdetés

  • A magyar újságírás erényének vagy hátrányának tartja, hogy soha, egyetlen médium nem kérdezett arra, mennyibe került a holokauszt megemlékezési év, beleértve az annak bojkottját, illetve részleges bojkottját bejelentő zsidó szervezeteknek juttatott adófizetői pénzeket?
  • A Sorsok Házára költött eddigi pénzt, illetve a holokauszt emlékévre fordított teljes összeget – több tíz milliárd forint – nem kellett volna például kórházakra fordítani, hiszen a külföldi sajtót és a hazai balliberális sajtót tekintve az egész megemlékezés csőd volt, visszafelé sült el a kormányra nézve (lásd a vele kapcsolatban megjelent több száz külföldi sajtóvisszhangot) és csak vitára adott okot?
  • Nem tartja visszásnak, hogy az MTI OS közleményében említett német emlékműnél engedély nélkül otthagyott tárgyakat jogellenesen nem hogy nem távolítják el, beleértve az olyan táblákat, mint „Fejétől bűzlik a hal”, hanem azokat adófizetői pénzen őrzik, míg az ország egyetlen más szobránál ez elképzelhetetlen, beleértve a Szabadság-téren szemben fekvő szovjet „felszabadítási” emlékmű, vagy a Szent István parkban lévő Lukács-szobor?
  • Közleményük szerint „2016-ban még mindig nincs emlékhelye a holokausztnak”. A Magyar Liberális Párt megfogalmazását megszívlelve, a Pávai Utcai holokauszt múzeum ezután nevezhető-e „nincs emlékhelynek”?
  • x       x       x 

    A közlemények:  A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)     Budapest, 2016. július 8., péntek (OS) – Liberálisok: Mikor nyit meg a Sorsok Háza? A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul aMiniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudhassuk, mikoradják át hivatalosan a Sorsok Házát. A Liberálisok emlékeztetnek rá,hogy a tervek szerint már 2014 közepén meg kellett volna nyitni ajózsefvárosi holokauszt-emlékhelyet. A Liberálisok tudni szeretnék,hogy mi a késlekedés oka, és ki felel a több mint kétévescsúszásért? 2013-ban közel negyvenmillió forint értékben szerződötta Miniszterelnökség az emlékhely kiállítási és szakmai programjáhozszükséges anyag kidolgozására a Schmidt Máriához köthető Közép- éskelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal.A Liberálisok arra kérik Lázár Jánost, hogy hozza nyilvánosságra ezta dokumentumot, és adjon magyarázatot arra, hogy miért nem valósultmeg belőle semmi a mai napig. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy anapokban miért nyilatkozat a Lázár vezette minisztérium ugyanerről adokumentumról azt, hogy “a tárca nem szerződött senkivel a SorsokHáza részletes koncepciójának elkészítésére, így nem is kaphatottilyen anyagot senkitől”.      Kiadó: Magyar Liberális Párt

    A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)     Budapest, 2016. július 8., péntek (OS) – Liberálisok: Mikor nyit meg a Sorsok Háza? A Sorsok Háza csak akkor valósulhat meg, ha annak koncepciójárólkonszenzus jön létre a magyarországi zsidó közösség, aholokauszt-túlélők, továbbá az oktatási-kutatási szakértők között –a Miniszterelnökség szerint ezért nincs még mindig méltó állandókiállítása Magyarországon a II. világháború borzalmainak. ALiberálisok választ várnak arra a kérdésre, hogy ki felelős aprojekt csúszásáért, kinek a feladata lenne a szükséges konszenzusmegteremtése. A Magyar Liberális Párt szerint szégyen, hogy miközbena Szabadság téren a leghevesebb bírálatok ellenére is rendkívülgyorsan sikerült felállítani a történelemhamisító másodikvilágháborús emlékművet, 2016-ban még mindig nincs emlékhelye aholokausztnak. Elvárjuk, hogy az ügyben felelős miniszter teljeskörű tájékoztatást adjon a Sorsok Házával kapcsolatban. További információ: Kormos Lili Sajtófőnök 06706179458     Kiadó: Magyar Liberális Párt

    www.lovasistvan.hu


    Forrás:flagmagazin.hu
    Tovább a cikkre »