Lovas István: Elhallgatott hírek 163. / Nemzetközi sajtószemle

A Clinton-barát Soros szervez Trump-ellenes tüntetéseket (Russia Today)

RUSSIA TODAY

Soros-támogatású szervezetek a Trump elleni tiltakozásokra szólítók között címmel ismerteti a globális  orosz tévé azt, hogy „a Clinton-szimpatizáns milliárdos George Soros” által szponzorált csoportok szerveztek  jó néhány tiltakozást a megválasztott amerikai elnök ellen, így elsősorban a MoveOn.org, amely honlapján szólított fel Trump „bigottsága, idegengyűlölete, rasszizmusa, iszlámgyűlölete és nőgyűlölete elleni” demonstrációkra. (Az erről szóló információ az RT reggel 9 órai híreiben például a harmadik volt, bemutatva a durva kilengésekkel terhes demókat. Az MTV hallgatott „magyar származású” Gyurikája legújabb ügyeiről.)

THE DAILY HEADLINES

Enrique Zamarripa, a megölt Patrick Zamarripa rendőrtiszt apja 550 millió dollár kártérítésre perelte George Sorost és a Fekete Életek Számítanak nevű mozgalom aktivistáját, Rashad Turnert, amiért az embereket lázadásra szították, amelynek eredményeként fia életét vesztette.

STRATEGIC-CULTURE

Clintonék és Soros megindítja Amerika szivárvány színű  forradalmát címmel az amerikai portál arra figyelmeztet, hogy Trumpnak nem csak a republikánus neokon héjákra kell vigyáznia, nehogy betüremkedjenek adminisztrációjába, de Soros azon kísérletével is szembe kell néznie, hogy elnökségét egy szivárványszínű forradalommal megzavarja. Soros rendkívüli sebességgel látott munkához Trump megválasztását követően. Clintonékkal összefogva több mint kétszáz amerikai városban koordináltak erőszakos tüntetéseket. A Soros-pénzen működő Pussy Riot orosz női énekcsoport videót tett közzé Trump elnöksége ellen. Ugyanakkor a neokon háborúpártiak Trumpot arra akarják rávenni, hogy tartsa fenn Obama agresszív, katonai pozícióját Oroszország, Kína, Irán, Venezuela, Kuba és más országokkal szemben.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Putyinnak sikerült Obamánál áttörést elérnie: a szíriai háborúban lehetséges a fordulat címmel a független német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy Obama utasította a Pentagont, öljék meg az al-Nuszra Front vezetőjét. Ez a az oroszokkal közösen történhet meg”. Az Obama-kormány immár hivatalosan az al-Nuszra Frontot terrorszervezetnek minősítette.  (Mint az orosz.)

*             *             *

USA: a neokonok frusztráltak Donald Trump győzelme miatt címmel írt cikke azzal  indul, hogy Michael Rubin a neokonzervatív Commentary magazinban írt cikkében kételkedik Trump azon képességében, hogy az Egyesült Államokat megfelelően vezesse, mert szerinte még kétséges, hogy milyen támogatást kap a republikánus párti szakértőktől. A cikk számos neokon friss publikációiból idéz és ezek azt mutatják, hogy a korábbi elnökök idején állandóan a háborúra szító neokonok nagyon dühösek.

*             *             *

Cecilia Malmström: az EU megállítja a TTIP-et Donald Trump miatt címmel a portál arról tudósít, hogy Brüsszelben „jegelték” az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodást és hogy azt „belátható időn belül nem fogják ismét felmelegíteni”. Ezt Malmström, a tárgyalásokért felelős uniós biztos mondta tegnap Brüsszelben, miután tárgyalt tagállamok kereskedelmi minisztereivel. Matthias Fekl francia külkereskedlemi államtitkár egyenesen azt követelte, hogy a tárgyalásokat végleg állítsák le.

Hírdetés

*             *             *

Miután Robert de Niro színész „a picsába küldte el Trumpot”, most Antonio Cerio,  Ferrazzano olasz város polgármestere „politikai menedékjogot” ajánlott fel neki. 1890-ben ezen dél-olasz városból vándoroltak ki de Niro szülei Amerikába.

SPIEGEL

Az amerikai elnökválasztás számára elviselhetetlennek talált kimenetele miatt a szó szerint magából kikelt,  legolvasottabb német portál reggeli szerkesztőségi kör-emailjében tudatta,  hogy tizenkét tudósítója rajzott szét Németországban, hogy kiderítsék, „minek örülnek az őrjöngő fehér férfiak, amiért Trump győzött”. E tudósítók többször hallották, hogy „Trump ezúttal mindegyiknek azt mondta, nyaljátok ki a seggemet. Ti, ott fenn. A hazug sajtó, a politikusok, mindenki. Ez kellett.”

REUTERS

Kedden, a választás napján lekerült Donald Trump honlapjáról több nagy vitát kiváltó javaslata, mint például a muzulmán bevándorlás szándékolt tilalma. De egyáltalában nem visszavonásról van szó, hanem technika malőrről és ezek már tegnap este 19:30-kor visszakerültek oda.

SPUTNIK

Az energiaár emelés az ukrán gazdaság egész szektorait a csőd szélére sodorta címmel írt jelentésében a hírügynökség arról számol be, hogy az IMF által elrendelt villamos áram áremelés az u krán gazdaság teljes szektorait versenyképtelenné tette, és a tulajdonosoknak jobban kifizetődik a gyárakat leállítani, mint tovább működtetni. Anatolij Kinyah az Ukrán Iparosok és Vállalkozók elnöke a szervezet éves konferenciáján azzal vádolta a kijevi hatóságokat, hogy a tarifák emelése előtt még arra sem voltak képesek, hogy kiszámítsák lépésük következményeit.

THE NEW YORK TIMES

Wolfgang Ischinger, a müncheni Biztonsági Konferencia elnöke a vezető amerikai lapban írt cikkében meghívta az amerikai elnököt, hogy vízióját ismertesse februárban, a müncheni éves biztonsági konferencián, ahol a transzatlanti vezetők találkoznak. „Évtizedeken át az Egyesült Államok jelentette a világon a fő stabilizáló erőt, és jelentősen profitált a stabil világrendből.  Mivel Ön ’Amerikát ismét naggyá’ akarja tenni, bízunk benne, hogy a világot nem fogja félni hagyni”, ugyanis „egy amerikai vezetés alatt álló erős transzatlanti szövetség nélkül a ma ismert szabad világ hamarosan megszűnhet létezni.”

DIE PRESSE

Beppe Grillo humoristával és egyben Olaszország legnépszerűbb politikásával folytatott beszélgetésben az Öt Csillag Mozgalom vezetője kijelentette a vezető osztrák lapnak, „Trump az USA-nak jó leckét adott – a demokrácia eme világítótornyának, amely évek óta a világra annyi bajt hozott. Micsoda rendkívül kibaszott jó nap. Intő a többi molyzsákba való demokráciának és nagy médiumainak, amelyek egy régi, már nem létező világról írogatnak.”

HOCKEY INSIDERS

Don Cherry, a legendás kanadai hokis twitter-üzenetéről tudósít a jéghoki szakportál. A nézetei kimondásától soha vissza nem riadó Cherry Trump győzelme után twitter-üzenetében figyelmeztette a Kanadába tülekedni akaró „balliberális amerikiaakat”, hogy ne jöjjenek Kanadába, mert az ország már „így is tele csordultig van balos kreténekkel”.

BOULEVARD VOLTAIRE

Donald Trump „meglepetéses” megválasztása után „elvárható lenne feltétlen tekintélyű médiás tanácsadóinktól, hogy vonják le a tanulságot, és végre a valóságot írják le akkor is, ha ez nem tetszik nekik, nem elfelejtve, hogy a végső döntőbíró a szuverén nép”, írja a népszerű francia alternatív hírportál.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »