Lovas István: Elhallgatott hírek 195. / Nemzetközi sajtószemle

Sokkoló blamázs

Trump orosz támogatásának „bizonyítékát” Obama megválasztása idején szedték össze

SPUTNIK

Rendkívül kínos eredményt hozott az a nagy izgalommal várt amerikai hírszerzési jelentés, amelynek célja az volt, hogy bebizonyítsa: Oroszország támogatta Donald Trumpot. Az ehhez csatolt melléklet olyan tényanyagot tartalmaz, amelyet 2012 decemberében szedtek össze, azaz Barack Obama újraválasztása után.

A melléklet alján „eltemetve”, de  látható a szöveg: „This annex was originally published on 11 December 2012 by the Open Source Center, now the Open Source Enterprise”, vagyis „Ezt a mellékletet eredetileg 2012. december 11-én a Nyílt Forrás Központ – ma Nyílt Forrás Vállalkozás – állította össze”.

A jelentés még két olyan Russia Today műsort is vádol azzal, hogy Trumpot segítette, amelyek a 2016-os választási kampány előtt megszűntek.

Obama utolsó évében az USA 26171 bombát dobott le világszerte

SPUTNIK

A statisztikai adatok szerint Washington tavaly több bombát dobott le idegen országokra, mint 2015-ben. Hét országban 26 171 bombát dobott le, ami 3 ezerrel több volt, mint tavalyelőtt.

/Igen kínos hír azoknak, akik minden, számukra kínos tény mögött a Kreml Putyin által rángatott vad medvéit gyanítják: az orosz hírügynökség a neokon Külkapcsolatok Tanácsa által összeállított adatokat idézi./

A legtöbb bombát Szíriára és Irakra dobták. /Az USA-t senki nem hívta Szíriába. Irak szétbombázását pedig csak rutinból folytatják./

Korszakalkotó fordulat Németországban: immár az „iszlamizmus” ellen hirdet ‘kultúrharcot’ az alkancellár

DIE ZEIT

Hírdetés

A”Betiltani a szalafista mecseteket; kiutasítani a prédikátorokat; a városokat a lezülléstől megvédeni: Sigmar Gabriel, a német szociáldemokraták vezetője szót emelt, hogy eltökélten járjanak el az iszlamistákkal szemben”.

(Gabriel Németország alkancellárja, valamint a gazdasági és energia ügyek minisztere.)

(És mindez a neoliberális-neokonzervatív német hetilapban.)

Már Sebastian Kurz is náci a barom luxemburgi külügyminiszternek

N-TV

A német tévé ezzel a nyalintással kezdi híradását : „Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nem riad vissza attól, hogy bírálja EU-partnereit. Legutóbb azt akarta, hogy Magyarországot dobják ki a közösségből. Most dühe Kurz osztrák kollégája ellen irányul.”

Asselborn arra az osztrák javaslatra reagált,  hogy vezessenek be új menekültpolitikát az EU-ban és az EU-n kívül béreljenek egy szigetet a menekültek elhelyezésére, úgy reagált, hogy az „jobboldali-nacionalista szellemiséget” mutat. (A német nyelvterületen ez egyértelműen a nemzeti szocializmusra – vagy ahogyan kötelezően kell becézni: a „nácizmusra” – asszociál.)

/Asselborn elfelejtette, hogy ezt nem csak a néppárti Kurz, de drága szocialista pártjának ottani embere, Doskozil védelmi miniszter is javasolta./

Lőjétek le a terroristákat! – Prága dzsihad-ellenes törvényt készít elő

IL GIORNALE

Ezzel a címmel jelent meg a jobboldali olasz lapban (ilyen is van Itáliában) az a hír, hogy a cseh belügyminiszter az alkotmány módosításával lehetővé teszi a polgárok közösségének, hogy rendőrség hiányában lelőjék a terroristákat.

Milos Zeman cseh elnök már hónapokkal ezelőtt felszólította a cseh polgárokat, hogy fegyverkezzenek fel a muzulmán terroristáktól jövő „szuper holokauszt” veszélye ellen.

(Hónapokkal ezelőtt és az MTI prágai tudósítója se vette észre? Mi van itt?)

www.lovasistvan.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »