Lovas István: Elhallgatott hírek 71. / Nemzetközi sajtószemle

Merkel ellen fordult saját alkancellárja is.

RUSSIA TODAY

Sigmar Gabriel német alkancellár és gazdasági miniszter Merkel kancellárt bírálta, amiért az sietve alá akarja írni az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodást, a TTIP-et. Merkel korábban kijelentette, hogy az év végéig meg kellene kötni e transzatlanti szerződést. A német szociáldemokraták vezetője azt is elmondta, hogy a sietség előnytelen megállapodáshoz vezetne és sem ő, sem pártja „soha” nem egyezne bele „olyasvalamibe, amelyet rossznak tekintenek”.

x             x             x

Roberto Saviano újságíró és világhírű maffiaszakértő kijelentette, hogy Nagy-Britannia „a világ legkorruptabb országa”.  „Ha valakit megkérdeznek, melyik a földkerekség legkorruptabb helye, Görögország, Nigéria, Dél-Olaszország jut eszébe. Nos, hírem van: az Egyesült Királyság az”, jelentette ki Saviano. Nem a bürokrácia, nem a rendőrség, nem a politika, hanem a pénzügyi tőke az. Londonban a tőketulajdonosok 90 %-ának offshore központja van. Az Egyesült Királyság Európa „bűnügyi fővárosa”, ami a korrupciót illeti. Saviano állandó rendőri védelem alatt él az elmúlt tíz évben, miután leleplezte a Camorra titkait.

UNZENSURIERT

Egy osztrák parlamenti kérdésre adott válaszból kiderült, az Ausztriában letartóztatottak 54 százaléka külföldi, írja a cenzúrázatlan osztrák hírportál.

x             x             x

A szocialisták bécsújhelyi körzeti titkára, Reinhard Kadlec az elnökválasztáson Norbert Hoferre szavazókat „idiótáknak, fasisztáknak és náciknak” nevezte. A portál azt írja, az iszonyatos vereségeket szenvedő SPÖ nem érti, hogy fél Ausztria a szabadságpárti Hoferre szavazott. A szocialisták eszüket vesztették attól való félelmükben, írja, hogy kicsúszik a kezükből a hatalom és közben egymás után „elmebeteg” dolgokat jelentenek ki. A cikk idéz más szocialista „álértelmiségi” politikus hasonló irányú kijelentéseit.

BOULEVARD VOLTAIRE

Hírdetés

Franciaországban eszement gyakorisággal és egyhangú üzenettel jelennek már meg az oroszgyűlöletet keltő cikkek és könyvek, írja a népszerű francia alternatív portál.

x             x             x

Nagyon keményedik Franciaországban a szólásszabadság korlátozása, írja a cikk, bemutatva, hogy a „gyűlöletbeszéd” elleni törvények örve alatt gúzsba kötik a gondolatot, részletesen bemutatva az újabb és újabb lépéseket a szabad szó gall tiltására.

INFOWARS

Amerikai harmadik legnagyobb városát káosz és a mindent eluralkodó erőszak fenyegeti, miközben senki nem tudja,miként legyen úrrá a problémán, foglalja össze az amerikai hírportál cikkét, amely „Több tucat embert lőttek le a háborús hősök emlékünnepének hétvégéjén, amint felgyorsul Chicago összeomlása” címmel jelent meg. Miután évtizedeken keresztül a „Szeles várost” a radikális baloldal irányította, Chicago rothadó, bűnbandákkal fertőzött pokollá vált.

FORWARD

Miközben Netanjahu azt reméli, hogy stabilizálja az országot, destabilizálja a demokráciát” címmel az amerikai zsidóság vezető lapja a szélsőjobboldali, „bombasztikus ultranacionalista” Avigdor Liberman  hadügyminiszteri kinevezésének hatását elemzi. Forráspontra jutott az izraeli hadsereg és a politikai vezetés között a felszín alatt már régóta érezhető feszültség. A szerző a volt külügyminiszter kinevezésével járó súlyos nemzetközi hatásokra is kitér.

x             x             x

Mi a fene történik itt?”, idézi a cikk Donald Trumpot arról írva, hogy 2016 legnagyobb „sztorija” kétségkívül a populizmus, a radikális jobboldaliság terjedése Amerikától Izraelen át Európáig. „Európában a szélsőjobb erősödik Magyarországon, Görögországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Ausztriában…Jobboldali populista lett a Fülöp-szigetek elnöke. Jobboldali törvényhozási államcsínyt hajtottak végre Brazíliában…, ahol a kabinetben csak fehér férfiak ülnek.” A cikk ezután Putyin „revansista populista rezsimjét” említi.

HSZINHUA

A kínai hírügynökség jeruzsálemi keltezésű tudósítása arról ír, hogy romlanak a német-izraeli kapcsolatok, amelyek korábban megkérdőjelezhetetlenek voltak. Az ok: az izraeli telepesek terjeszkedése a megszállt palesztin területeken.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »