Lovas István: George Soros a nemzetállam ellen

Lovas István: George Soros a nemzetállam ellen

]]>THE SPECTATOR]]>

A brit konzervatív hetilap portálján megjelent cikk a Freedom House-zal nyit, amelyről azt írja, noha sokat tett az elmúlt években az autokrata kormányokkal szembeni fellépésével, de amit Magyarországgal tesz az ellene irányuló támadásokban, az már nem normális.

„Egy átlagolvasó nyilván tudja, hogy a magyar kormány abban különbözik a német kormánytól, hogy az előbbi azt hiszi, nem jó, ha meghívja az egész fejlődő világot saját országába.”

Eme ország „leggazdagabb fiának”, George Sorosnak a véleménye homlokegyenest ellenkezik Orbánéval. Sorosnak a nemzeti határok akadályt jelentenek, Orbánnak pedig azt,  hogy azokat meg kell védeni és számára a menekültek jelentik az akadályt.

Ezután idézi Michael J. Abramowitznak, a Freedom House elnökének legutóbbi írását, amelyben nekiment Orbánnak. Abramowitz szerint a magyar kormány olyan taktikához folyamodott, ami a diktatúra legsötétebb napjaira emlékeztet: amikor mindenfajta rosszat mondtak a menekültekről és azon civil szervezetekről, amelyek a migráció humánus, rendezett folyamatáért állnak ki. 

Hírdetés

A szerző szerint, ha az elmúlt évek migrációja a menekültek „rendezett” bejövetele, „akkor nagyon nem szeretném látni, vajon mit nevezne a Freedom House »rendetlennek«. 

Például amikor – írja saját „élményei” alapján a szerző – lakói felgyújtottak egy görög migránstábort. Vagy ami az olasz partoknál látható. Vagy szinte bármely pályaudvaron a kontinensen, vagy nem egy utcasarkon, ahol migránsok ezrei találhatóak nem igazán humánus elbánást élvezve. 

A helyzet az, írja, hogy nem elég, hogy a magyar kormányt jogosan aggasztják Soros nézetei; valójában rettentően kellene aggasztania nem csak a magyar, de az összes többi európai kabinetet is.

És: „Mert vajon mi aggaszthatna jobban egy kormányt, mintha valaki olyan szervezeteket alapít és pénzel, amelyek célja a határok feleslegessé tétele, és az embereket arra tanítják, hogy megtalálják a kontinensen uralkodó jogszabályokban a kibúvókat? A Freedom House – mint oly sok más csoport – nyilván nem szereti az Orbán-kormányt, de úgy tenni, mintha a magyar kormány Soros iránti ellenszenve a semmiből jönne, a pártoló képviselet és a fantázia szomorú összekeverése”. 

Lovas István – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »