Lovas István: „Gonosz Soros; láthatatlan Finkelstein – Orbán antiszemitizmusa”

Lovas István: „Gonosz Soros; láthatatlan Finkelstein – Orbán antiszemitizmusa”

Lili Bayer antiszemitizmus-szakértőnek ismét munkája akadt és azt az amerikai zsidóság vezető lapja, a Forward, a fenti címmel fejelte meg. Társszerzője Larry Cohler-Esses, a Forward külön ügyek szerkesztője.

Lili Bayer két gyakori megjelenési helye az amerikai Politico és a Forward. Komoly nyomozást folytatott Gorka Sebestyén után, mert antiszemitizmus szagot érzett. Most is ez az illat ütötte meg. Ezúttal a magyar miniszterelnök felől, mint a cím is kiemeli.

Cikke nem kevesebb, mint 13 nyomtatott oldal terjedelmű, és tele van olyan ferdítésekkel, mint az az állítás, hogy Orbán Viktor „dicséri Vlagyimir Putyin Oroszországát”.

Miután ezt a legutóbbi években az ilyen és hasonló, Orbánnak tulajdonított kijelentéseket mintegy tízezerszer olvastuk, itt lenne az ideje megkérni ezen hazugsággyárosokat, tegyék meg azt a szívességet, hogy mutassák meg az eredeti dicséretet. Ugyanis a magyar miniszterelnök életében nem mondta, hogy Putyin Oroszországát tekinti példaképnek, mintának, követendő izének, stb.

Mivel mi nem vagyunk a bírálhatatlan, a nemzetközi terrorizmust dollármilliárdokkal finanszírozó, a Lili Bayer-félék újságjai által emberjogilag soha nem bírált Szaúd-Arábia, a lenyakazási alternatíva helyett Lili Bayernek az akkreditációja bevonását is kilátásba lehetne helyezni, vagy ha az nincs neki, akkor magyarországi betiltását. Ha Goodfriend volt budapesti amerikai ügycipelő minden bizonyíték nélkül az USA-ból kitiltottnak nyilváníthatott magyarokat, akkor mi is megtehetjük ugyanezt a világ médiabazárjának hangszóróin át rólunk ezer decibellel évtizedek óta hazugságátkokat szóról zsurnalisztákkal.

Szóval: Lili Bayer azt írja, Orbán Sorossal szemben nagyon csíp egy amerikai zsidót, Arthur Finkelsteint, a „legendás republikánus kampánytanácsadót”. Azután azt írja, ez az Orbán-féle retorika innovatív megközelítés, vagyis hogy utálja Sorost és nagyon csípi Finkelsteint, amivel antiszemita érzéseket provokál és zsákmányol ki. A zsidókkal kapcsolatos ilyen kettős magatartás nem csak Magyarországon, de Lengyelországban, Franciaországban, sőt a Trump alatti USA-ban is „új kihívást jelent a zsidó közösségeknek”.

Lili Bayer tézise alátámasztására még tanút is idéz. De még milyet! Karl Pfeifert, az Ausztriában élő „újságírót és holokauszttúlélőt”, aki megerősítette neki, hogy „így Orbán kódolt antiszemitizmust használ”. Hozzátette: „A Soros-ellenes retorika célja jelezni a nyilvánosságnak, hogy itt »a globális zsidó összeesküvés« munkálkodik”.

Ezután jön az a szörnyű példa, hogy az M1 Híradójában szerdán idézni merte Ali Hamenei nagy ajatollah azon szörnyű kijelentését, miszerint Soros „gonosz amerikai és gazdag cionista”.

Amivel csak az a kis bajocska, hogy az M1-nek teljes két hét kellett azután, hogy lapunk, a Demokrata, Hamenei ajatollát pontosan idézte, mégpedig a New York Times alapján.

Ezután néhány oldal Soros-CEU-zás következik.

Hírdetés

Olyan idézetekkel fűszerezve, mint „George Konrád holokauszttúlélő”, „elsővonalbeli regényíró”, aki április 6-i keltezéssel a  magyar miniszterelnöknek írt levelében azt írta róla,  „hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.”

Lili Bayer ezután visszaugrik Finkelsteinre. Akinek egyik baját fedez fel a másik hátán. Amikor megkérdezte őt Ronald Reagan életrajzírója, Craig Shirley, hogy miként ejti nevét, Finkelsteen”-nek vagy „Finkelstine”-nak, akkor a tanácsadó azt felelte: „Ha szegény zsidó lennék, akkor Finkelsteen (ejtsd: Finkelstín), de mivel gazdag zsidó vagyok, így Finkelstine (ejtsd: Finkelsztájn).

Ezt követően jön 2014 Tusnádfürdője, ahol „Orbán dicsérte Oroszországot, Törökországot és Kínát, mint sikeres országokat”. Hogy Lili Bayer szándékosan hagyta ki a magyar miniszterelnök által a sorban legelsőként említett Szingapúrt, az csak természetes, hiszen a városállam a világ legsikeresebb országa.

Messze megelőzve hazánkat is, noha a Pesti Hírlap Tusnádfürdő előtt  22 évvel korábban, 1992-ben több, teljes oldalas cikkben melegen ajánlotta az akkor is már szupersikeres receptjének követését ahelyett, hogy a Nyugat utáni loholást és kirablást választjuk fő csapásként.

Regényhosszúságú cikke vége felé Lili Bayer rátér az antiszemita magyarokra, akiknek 37 százaléka vall antiszemita nézeteket. Még azt is elhiszik, hogy a zsidóknak „túlzottan nagy a befolyásuk Magyarországon”. Számos magyar zsidó szemében Orbán 2014-ben egy vörös vonalat lépett át, amikor „a német megszállás áldozatainak” emlékére emeltetett szoborkompozíciót, amit még az amerikai külügyminisztérium is úgy értelmezett, hogy azzal Magyarország  visszautasítja saját bűntársi mivoltát a holokausztban.

Csak úgy elképzeljük, hogy amennyiben a kormány a napokban nem állt volna el szintén a Szabadság téren felállítandó, a kommunizmus áldozatainak emlékére állítandó szoborkompozíciótól, vajon hány egykori, Szovjetunióba deportált vagy 1956 után megnyomorított ember, illetve családtagja értelmezte volna ezt az  emlékművet úgy, hogy az „tagadná” a magyarok bűnrészességét a kommunizmus 45 éven át tartó magyarországi borzalmában?

Lili Bayer ezután még Tamás Gáspárt is megszólaltatja, a szokottakkal.

Majd az utolsó sor: „Lili Bayer a Forward tudósítója Budapestről. Lépj vele kapcsolatba a [email protected] címen.”

Lovas István

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »