Lovas István: Pittella megkérdőjelezi a helyünket az EU-ban

Gianni Pittella, az Európai Parlament szocialista frakciójának kápója a mai napot közleményes kirohanással köszöntötte.

NEW EUROPE

(Ha Orbán Viktor a nyugati sajtóban rendszeresen lehet a „Führerre” hajazó „vezér”, akkor nekünk is szabad lekápózni Pittellát, mint tette azt Berlusconi e párt korábbi vezetőjével, Schulzcal, ugye?)

Az apropó: a Soros-egyetem.

A kápó így kezdte: „A médiaautonómia elleni támadást követően Orbán most a gondolat és kifejezés szabadságának másik kiváló jelképét akarja elhallgattatni Magyarországon, és ez a Közép-európai Egyetem. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan és megerősíti aggodalmunkat a magyarországi demokrácia Orbán alatti hanyatlásáról.”

Pittella ezután felteszi a kérdést, alkalmas-e még Magyarország arra, hogy teljes jogú tagja maradjon az EU-nak.

„Minek kellene még történnie, hogy az Európa Néppártban valaki felébred és lesz olyan bátor, hogy valamit mondjon is a Magyarországot fenyegető helyzetről?”

Hírdetés

(Kedves antidemokratikus férgecske: a demokráciád játékszabályai szerint a magyar választók kezében a döntés.)

Majd: „Miközben a Néppárt hallgat, a Szocialisták és Demokraták frakciója felhívja az Európai Bizottságot arra, hogy monitorozza ezt a lecsúszást a teljes demokráciából és végre lépjen az Orbán-kormány ellen. Ami elég, az elég!”

Ujhelyi István hungarikum (az Európai Parlamentnek a többi 27 országában egyetlen olyan képviselő sincs, aki nemhogy napi rendszerességgel, de akár ritkán is hazáját gyalulja) hozzátette:

„Ami most a Közép-európai Egyetemmel történik, az nem több fenyegetésnél vagy politikai bosszúnál. Egy további lépés az Erdogan- és Putyin-féle korlátlan tekintélyuralom felé, ahol a független intézményeket pillanatok alatt bezárják…”

Majd: „Egy fiatal demokráciának az átalakítása autoritarianizmus felé a szemünk előtt történik, itt Európában. Aki csendben marad, aki nem áll ki közös értékeink mellett, az elveszíti a jogát arra, hogy azon demokratikus jogok őrének állítsa be magát, amelyeken uniónk épült”.

(Valaki nem tenne már valami olyat Szanyival és Ujhelyivel, ami emlékeztetne bennünket Erdogan ellenzékei sorsára? Csak azért, hogy utólag igazuk legyen.)

Lovas István – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »