Lovas István: „Putyin gyíkemberről” igen, Sorosról a tények sem?

Lovas István: „Putyin gyíkemberről” igen, Sorosról a tények sem?

A Newsbuster, a független amerikai hírportál megdöbbentőnek nevezi azt a totális elhallgatást, hogy az a fősodratú amerikai média, amely naponta irkál az amerikai elnök és az orosz elnök közötti alaptalan összeesküvésekről, totálisan elhallgatja, hogy a Judicial Watch nevű civil szervezet az információ szabadságára hivatkozva követeli azokat a titkos dokumentumokat, amelyek George Soros és az amerikai külügyminisztérium összehangolt akcióit bizonyítják.

A cikk azzal kezdődik, hogy Donald Trump megválasztása óta a nagyobb amerikai médiumok lázban égnek, és egymást túllicitálva irkálnak arról, hogy micsoda összejátszás folyik Trump tábora és Oroszország között. A konzervatív, pártoktól független oktatási alapítvány, a Judicial Watch május 31-én bejelentette, hogy beperli az USAID-et és a külügyminisztériumot, amiért nem tettek eleget az információs szabadságról szóló törvény (Freedom of Information Act, FOIA) értelmében benyújtott kérvényüknek, amelyben azt kérték, hogy betekinthessenek „a Soros Nyílt Társadalom Alapítványok albániai alapítványa politikai tevékenységének pénzügyi támogatására vonatkozó iratokba”.

Sem a New York Times, sem a Washington Post, sem a hasonló médiumok nem említették e tényt egy szóval sem. Csak a jobboldalra hajló Washington Times és a Fox News, valamint a Newsmax adott róla hírt, illetve a Heritage Alapítvány Daily Signal nevű hírportálja is.

Az egész onnan derült ki, hogy Hillary Clinton egykori külügyminiszter e-mailjeit meghekkelték. De a fősodratú médiumok elhallgatták azt is, hogy Soros tavaly augusztusról származó e-mailjei is azt mutatták, milyen befolyása volt Clinton külügyminisztériumára.

Hírdetés

Az USAID, az amerikai külügyminisztérium és számos más kormányszerv 2002 és 2012 között több mint 364 millIó dollárt adott a Soros által alapított Internews Networknek, amely külföldi országokban működik, beleértve a Közel-Keletet és Észak-Afrikát.

Lovas István – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »