Lövöldözés egy kaliforniai iskolánál – 3 halott

Lövöldözés egy kaliforniai iskolánál – 3 halott

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Legalább hárman meghaltak egy kaliforniai iskolánál helyi idő szerint kedd reggel 8-kor. A hírek szerint a lövöldözés Corningban, egy iskola mellett kezdődött, a rendőrség az elkövetővel is végzett, ugyanakkor az még nem tisztázott, hogy rajta kívül ketten vagy hárman hunytak még el.

A bustle.com-nak nyilatkozott egy szemtanú, aki épp a lányát vitte az óvodába: Coy Ferreira hallotta a lövéseket és látta, hogy két gyereket is eltaláltak a golyók. Egyiküket a mellkasán és a lábán, másikukat pedig a karján ért találat, majd mindketten elájultak.

Az ABC7 tudósítása szerint az észak-kaliforniai városban jelenleg is öt helyszínen vizsgálódnak a hatóságok, hogy rekonstruálják, mi történhetett pontosan.

Jeanine Quist, az iskola vezetője azt nyilatkozta, hogy az iskolában nagyjából száz diák tartózkodott, amikor a lövöldözés elkezdődött, ugyanakkor az épületben nem ropogtak a fegyverek. Ennek ellenére több diák is megsérült, őket a közeli kórházakba szállították. Az intézményt egyelőre bezárták.

Legutóbb pár hete volt hasonló, több áldozatot is követelő lövöldözés az Egyesült Államokban: november 5-én egy Devin Patrick Kelley nevű, egykori katona ment be a texasi Sutherland Springsben egy kis templomba, ahol válogatás nélkül tüzelni kezdett, 26 ember halálát okozva ezzel. A férfi végül elmenekült a helyszínről, s egy autós üldözést követő karambolban halt meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »