Ľubomír Jaško: A nyereség nevében a nemzetiek ismét megkockáztatják a rabszolgaságot

„Az SNS-nek továbbra is érdeke, hogy egy olyan koalícióban maradjon, ami tényleg koalícióként fog funkcionálni és nem rabszolgaságként”.

 

A nemzetiek Danko hősi szónoklata ellenére nem túlozták el a szabadságszeretetüket. Úgy tűnik, hogy jobb megkockáztatni a rabszolgaságot, mintsem végignézni azt, hogy mások húznak hasznot a hatalomból.

 

Ösztönök

 

Nehéz megmondani, hogy az SNS azon döntése, hogy a kormányban marad, meglepetés-e. Az ösztönök erősek, képesek arra, hogy legyőzzék az eszet és a sértődöttséget.

 

Ebben az esetben az alapvető politikai ösztön győzött. Hülyeség lenne távozni egy lehetőségekkel tarkított pozícióból. Továbbá a játszmában sok olyan hálás alak van, akik valakikhez kötődnek. Dankonak pedig nincs kedve új munkahelyeket keresgélni a leghűbb kutyáinak.

 

A sikeres előrehozott választásról szóló mese pedig olyan ostoba húzás lenne, amit még olyan „nagymester” sem merne véghezvinni, mint az SNS elnöke.

 

Elég volt az elnökségre menet fél szemmel rápillantania az aktuális választókedvről készült felmérésre. Az SNS nincs a győztes hadjárat kellős közepén, sőt, éppen az áttekinthetetlen kísérletezés és a nevetségessé válás folyamatában van.

 

Andrej Danko még arra is képes volt, hogy a párt leghűségesebb híveit valahol a messzi Kiszucán teljesen magára haragítsa.

 

Veszélyben a motoros?

 

(…)

 

Az SNS esetében a pénzkeresés (és természetesen az uralkodás) ösztöne rendkívül kifejlett. A pénz nevében már a múltban is képesek voltak az ördöggel és a sátánnal szövetkezni.

 

Ennek a „kormányválságnak” a zsarolóképessége undorító. Fico az elkövetkezendő órákban szépen elmondja a nemzetieknek, hogy egy miniszterelnök nem ignorálhatja azt, hogy mit csinálnak a koalíciós miniszterei. Ehhez még a fogai között azt is kipréseli, hogy azokra a bizonyos „idegenekre” még nagyobb figyelmet szentel, mint a sajátjaira. Hiszen az életben is érvényes, hogy a család az család…

 

Danko beszéde a személyzeti frissítésről pedig akkor válik majd érdekessé, ha azt a minisztert fogja érinteni, aki jelenleg éppen motorkán szeli át az Egyesült Államokat. A mulatság vége még mindig nem teljesen biztos.

 

Aktuality.sk, Komentár Ľubomíra Jaška: Národniari idú opäť riskovať otroctvo. V mene ziskov


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »