Lullázás 17.: Balatonfüred a vizes VB megnyitója előtt

A vizes vb egyik helyszíne: BalatonfüredZászlófelvonás: még csak gyakorlás

A Vizes VB megnyitójának napján körbenéztünk Balatonfüreden, hogyan készül a város a világbajnokságra. Pár szóban összefoglalva: rengeteg turista, csinos önkéntesek, próbák, építkezés… Hála Istennek, az eddigi legjobb Vizes VB-t tudhatjuk magunk mögött, Magyarország bizonyított, hiszen tört idő alatt tudott felkészülni a világbajnokságra, azonban nem szabad, hogy ez a páratlan siker feledtesse a hiányosságokat: Balatonfüreden a megnyitó napjára nem állt minden készen.

A TV kamera felülnézetre készült

Az utcákon járva kerülgetni kellett az építkezéseket, a bicikliút több helyen lezárva, a turisták a gépek zaja között nézelődtek. Tudom, most sokan megvádolnak azzal, hogy mindenben a hibát keresem, azonban gondolnunk kell arra is, hogy a VB-re érkező turisták már nagyrészt korábban megérkeztek, jó lett volna, ha ezek a szükséges beruházások már egy-két héttel a megnyitó előtt elkészülnek. Mivel én is szervezője voltam már országos rendezvénynek, tudom, a 100% illúzió, de nem szabad, hogy ezt a látogatók is észleljék.

Ami még nem volt teljesen kész……de bizonyára szép lesz

Azt hiszem, itt nagyon igaz volt a mondás: a lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodára még kicsit várni kell… Magyarország teljesítette a lehetetlent, bizonyította, hogy harmadannyi idő alatt is képes megrendezni a világ egyik legnagyobb sporteseményét (az olimpiára még kicsit várni kell…), de legközelebb a csodát is időre szállítanunk kell.

Nem VB, de Balatonfüred

Hírdetés

Korábban:

Lullázás 12.: Szigligeti, de vár, nem Ede

Lullázás 13.: Egy kihagyott lehetőség: Űrtávközlési Földi Állomás (Taliándörögd)

Lullázás 14.: Egy legendás hős, egy fekete özvegy és a pálinka (Nagyvázsony)

Lullázás 15.: Balcsi-walking?

Lullázás 16.: A levendula-félsziget

A Lullázás 17.: Balatonfüred a vizes VB megnyitója előtt bejegyzés először Polgár Portál-én jelent meg.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »