Maduro most csavarodott be teljesen: megüzente, mikor és hol akar találkozni Trumppal

Maduro most csavarodott be teljesen: megüzente, mikor és hol akar találkozni Trumppal

Maduro utasította az országa külügyminiszterét, Jorge Arreazát, hogy szervezzen meg telefonbeszélgetést vagy személyes találkozót Donald Trumppal. Utóbbira a venezuelai nép bölcs vezére

már az időpontot is előre kijelölte:

az ENSZ Közgyűlésének szeptember 20-i ülésén kerülhetne sor New Yorkban.

“Ha annyira érdekli Venezuela, itt vagyok, én vagyok a vezetője annak, ami felé érdeklődést mutat” – hangsúlyozta a politikus.
 

“Donald Trump úr, itt a kezem” – mondta a szocialista elnök, hozzátéve, hogy szeretne olyan szoros kapcsolatban állni az Egyesült Államokkal, mint Oroszországgal.

Maduro a békítő szavak után figyelmeztette Trumpot, hogy országa “fegyverrel a kezében” válaszol minden agresszióra. A venezuelai vezető azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy ő állt a vasárnapi valenciai fegyveres lázadás hátterében.

“Venezuela sohasem adja meg magát, ezt az amerikai birodalomnak tudnia kell” – tette hozzá a politikus.

Washington szerdán szankciókkal sújtott nyolc venezuelai tisztségviselőt az alkotmányozó nemzetgyűlés tevékenységében játszott szerepük miatt. Az Egyesült Államok a múlt héten a diktátornak bélyegezte Madurót, július végén pedig az alkotmányozó nemzetgyűlési választásokban szerepet játszó 13 venezuelai tisztségviselő ellen hozott büntető intézkedéseket.

Csütörtökön Trump elmondta, hogy megtárgyalta a venezuelai problémát Mike Pence alelnökkel és több neves nemzetbiztonsági tanácsadóval. Pence vasárnap Kolumbiába utazik, ahol a Maduróval szembeni nyomásgyakorlás lesz a fő téma.

Eközben a venezuelai elnök csütörtökön elismerte az 545 tagú alkotmányozó nemzetgyűlést országa teljhatalmú politikai intézményeként. Maduro először jelent meg a testület ülésén

“Az állam fejeként alárendelem magamat az alkotmányozó nemzetgyűlés hatalmának” – szögezte le beszédében. “Azért jöttem, hogy elismerjem teljhatalmát, amely szuverén, eredeti és fenséges.”

A nemes gesztust némileg beárnyékolja, hogy a testület az elnök híveiből áll, és még az elnök által kinevezett főügyész szerint is csalással “választották meg”. A voksolást az egész ellenzék bojkottálta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »