Magyar videoklip nyűgözte le a franciákat

Magyar videoklip nyűgözte le a franciákat

Francia fesztiváldíjat nyert a Wonderland címmel tavaly megjelent könyvhöz kapcsolódó kisfilm, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel rendezése.

Július 25-én, hétfőn este tartották a párizsi Cinema UCG Odéonban a Paris Art And Movie Awards díjátadó gáláját. Az év legjobb videoklipje díját a magyar rendezőpáros, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel alkotása, a Wonderland zenekar What Do You Really Wanna Say című számához készített klipje nyerte. Az alkotás az előválogatás után állva maradt két francia és egy belga videót megelőzve győzött a kategóriában. A Paris Art and Movie Awards nemzetközi zsűrije a döntést így indokolta: „Az idei mezőny tényleg nagyon erős volt. De a klip stílusa, humora, iróniája és a tény, hogy mennyire szórakoztatónak találtuk, egyértelműen eldöntötte a kérdést.” A videó amúgy már megkapta az Official Selectiont és egy Best Music Video címet, bemutatták az Egyesült Államokban, a csendes-óceáni Guam szigetén, Olaszországban, Indiában és Kenyában.

Angyalosy Eszter és Baranyai Ákos közös könyve, a Wonderland egy képzeletbeli zenekar történetét meséli el a mai Magyarországon, de a történet barátságról, szerelemről, illetve az életkezdési válságról is szól. A könyvhöz kapcsolódó klipet, amely könyvtréler is egyben, ez a fiktív csapat, a Wonderland játssza el.

Hírdetés

A könyvben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágerét az Irie Maffia gitárosaként ismert Szekér Ádám keltette életre a Mocsok1Kölykökben zenélő Horváth Gergely Ambrussal, illetve a könyv másik szerzőjével, a szintén irie maffiás DJ Future-rel, azaz Baranyai Ákossal közösen.

A klipben Szlávy Eszter rúdtáncvilágbajnok, Horváth Kristóf Színész Bob slammer és színész, lapunk munkatársa, Pion István költő-slammer és Busa Pista rapper is szerepel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »