Magyarok miatt akadt ki Lukasenka

Magyarok miatt akadt ki Lukasenka

A fehérorosz elnök szereti a hokit, de nem örült, hogy a szentpétervári vb-n leszerepeltek a játékosok.

A Vlagyimir Putyinhoz hasonlóan hokiőrült diktátor, Aljakszandr Lukasenka kiakadt hokisai teljesítménye miatt – írja a Jégkorongblog.

A sajtó nem kímélte a csapat kulcsjátékosait – a Kaszcicin fivéreket, Kaljuzsnit –, a kapus Kevin Lalande állampolgárságát pedig sokan vissza is vonnák. Maga Lukasenka a fehérorosz sportvezetőkről ezt mondta egy péküzemben tett látogatásakor:

Hírdetés

„Amit láttunk, az szégyen. Utánanézünk a fizetéseknek is, mert úgy néz ki, a vezetőinknek vagy az agyuk zsibbadt szét, vagy egyszerűen nem akarnak dolgozni. Hát, ha nem akarnak, akkor mehetnek utcát seperni.”

A sportminiszter szerint elemzik a történteket, és levonják a szükséges konzekvenciákat, mert ugyan hét-nyolc éve még örültek volna az A csoportban maradásnak, „ma már ez kevés”.

Az előző két A csoportos világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott fehéroroszok az idei viadalon csak az utolsó meccsen, a franciák legyőzésével tudták kiharcolni a bennmaradást Szentpéterváron. A rossz szereplésük mélypontjaként kikaptak az újonc magyar válogatottól is, utóbbi 1939 óta először nyert az elitvébén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »