Már a NASA is beszállt az eltűnt tengeralattjáró keresésébe

Már a NASA is beszállt az eltűnt tengeralattjáró keresésébe

Már a NASA is beszállt az öt napja eltűnt argentin tengeralattjáró, az ARA San Juan keresésébe. Az Űrügynökségen kívül  hét ország több tucat hajója, repülőgépe és tengeralattjárója kutatja a tengert.

 

A tengeralattjáró fedélzetén 44 ember tartózkodott, minden egyes perccel csökken az esélye, hogy élve találják meg őket.  Az időjárás sem könnyíti meg a kutatást, még napokig eltarthat a viharos erejű szél.

 

A elektromos és dízel meghajtású tengeralattjáró a múlt héten egy küldetésről érkezett volna vissza Buenos Airesbe. Az utolsó kapcsolatfelvételkor mechanikai hibát jelentettek. Sokan abban reménykednek, hogy csak kommunikációs probléma lépett fel, de vasárnap el kellett volna érniük a kikötőt.

 

A San Juan típusú tengeralattjárók akár egy hónapot is kibírnak a tengeren, de nem a felszín alatt. Egy hétre elegendő oxigén áll csupán a rendelkezésükre.

 

Hírdetés

Az alábbi videó jól mutatja, milyen brutális időjárási viszonyok között próbálják megtalálni az eltűnt tengeralattjárót:

 

 

Video released by Argentina’s Navy shows just how huge the waves are in the area where a multinational search and rescue effort is ongoing for the missing San Juan submarine that has 44 crew members aboard. pic.twitter.com/h3b6qKTDWC

— Daniel Politi (@dpoliti) 2017. november 20.

Sme.sk

Nyitókép: Sme.sk

The post Már a NASA is beszállt az eltűnt tengeralattjáró keresésébe appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »