Már készül a TEK Putyin fogadására

Már készül a TEK Putyin fogadására

Komoly biztonsági előkészületek zajlanak Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásához kapcsolódóan – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, újságírói kérdésre válaszolva. A miniszter hozzátette: az orosz elnök budapesti látogatásán a neki járó, a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ.

A miniszter megjegyezte: az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokság megnyitója miatt érkezik Magyarországra. Szijjártó Péter elmondta, hogy a világbajnokság megnyitóján való részvétel mellett Vlagyimir Putyin munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz küldöttséggel több miniszter is érkezik Budapestre, köztük az orosz egészségügyi miniszter, aki egyúttal a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, ezért plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei részvételével.

A miniszter közölte: a fél, háromnegyed délutánt felölelő programba a miniszterelnökkel folytatandó megbeszélés, a plenáris tárgyalás és a cselgáncs-világbajnokság megnyitónapján történő részvétel tartozik bele. A kommunikációs ügyekről az orosz elnöki hivatal szóvivőjével egyeztetnek – tette hozzá.

Az orosz elnök augusztus 28-án hétfőn érkezik Budapestre.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »