Martin Schulz ennyire hülye vagy szándékosan hazudik?

martin-schulz.jpgAz Európai Parlament elnöke szerint a kvótareferendum annak az 1300 migránsnak az elutasításáról szól, akiknek hazai elhelyezését Magyarország megtámadta az Európai Bíróságon. Komoly menet elébe néznek az Európai Unió megújulását szorgalmazók. Pozsonyban hamarosan összeülnek az Európai Unió 27 tagországának kormány- és államfői, hogy megtanácskozzák az Unió jövőjét. Jó lenne Schulz jövőjével kezdeni, aki az Európai Parlament elnökeként azzal sincs tisztában, hogy miről szól az október 2-iai népszavazásunk.

Nincs valami jó állapotban az Európai Unió: bevándorlásválság, fokozódnak a terrortámadások és erőszakos bűncselekmények, csökken a biztonságérzet, nincs már akkora szőnyeg, ami alá tovább lehetne söpörni a gazdasági problémákat – néhány forró téma, melyek kapcsán minél hamarabb el kell kezdeni a megoldási terveket kiötölni Pozsonyban a tagállamok vezetőinek. Ha már egyszer a Brüsszelben székelő bürokraták képtelenek voltak bármi hosszabb távon megnyugtató megoldásokat megszülni.

Milyen komolyan vehető válasszal képes szolgálni például az a Martin Schulz, aki az Európai Parlament hivatalos Facebook oldalán tartott trendi bejelentkezésén úgy válaszolt a kommentekben feltett, migrációra vonatkozó kérdésekre, hogy természetesen az Európai Unió mindent elkövet, hogy megoldja a válságot, de tessék a tagállamokat hibáztatni, mert elutasítják javaslataikat. Értsd: a kötelező kvótát. Schulz azt is szóvá tette, hogy Orbán Viktor azért szervez népszavazást, mert nem akar befogadni 1300 migránst, bezzeg Németország 1 milliót fogadott be.

Hírdetés

Fogjuk a fejünket. A hazai balliberális oldalt bődületes hazugságait már megszokhattuk, de jól láthatóan Schulz a példa rá, hogy az európai elvtársaknál sincs ez másképp. (Martin Schulz az úgynevezett Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének volt az elnöke.)

A népszavazáson feltett kérdés közvetlenül arról szól, hogy a jövőben hozott kvótadöntéseket ne hajthassák végre Magyarországon az Országgyűlés beleegyezése nélkül. Ez pedig nem a már korábban megszavazott és megfellebbezett 1300 ember betelepítéséről szól, hanem a Juncker-képlet alapján a jövőben Magyarországra szánt több tízezer migránsról. Családegyesítéssel együtt ez a létszám százezresre is nőhet. 

Az érettségi letételére is képtelen Schulznak sürgősen olyan új munkatársakat kellene keresnie, akik pontosan tájékoztatják egy-egy esemény hátteréről, okairól. Úgy talán lenne esélye az EU-nak normális megoldásokat találni, nem pedig sértődött kisfiúként ujjal mutogatni a tagállamokra.

Vajon milyen információkkal rendelkezhet egyéb égető kérdésekben az Európai Parlament elnöke? Vajon tudja, hogy Nagy-Britanniában nem arról szavaztak, hogy kisfiúk is használhassák a kislányoknak fenntartott mosdókat, hanem (sajnos) a kilépésről, és mondtak ítéletet Brüsszel töketlenkedésére?

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »