MÉG EGY NOCSAK!

MÉG EGY NOCSAK!

„A cseh államfő kétli, hogy a migránsokat integrálni lehetne

PRÁGA, 18:28

Az Európába érkező muszlim migránsok más kulturális környezetből érkeznek, mint az európai, emiatt pedig kétséges, hogy lehet-e integrálni őket az európai társadalmakba – jelentette ki a cseh államfő, Milos Zeman.A cseh köztársasági elnök szerint Európában az elmúlt évtizedekben is volt migráció, de ez alapvetően a kontinensen belül folyt, így nem okozott különösebb gondokat.

Hírdetés

A jelenlegi migráció interkontinentális jelenség, amely eltérő kultúrákon alapul, ezért okoz súlyos gondokat.” – mondta Milos Zeman.

Zeman szerint ma a biztonsági helyzet Európában rosszabb, mint egy évvel korábban. Ennek legfőbb oka az Iszlám Állam és a tevékenységével összefüggő események. A cseh elnök megismételte korábbi felvetését, miszerint szélesebb nemzetközi katonai, esetleg NATO-akcióra lenne szükség a terrorszervezet ellen.

Az agyat kell megtámadni, nem a testet.” – tette hozzá az államfő.

Milos Zeman az ukrán helyzettel kapcsolatban bírálta az Oroszország elleni gazdasági szankciókat és sürgette azok megszüntetését. A Brexittel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy mindezért Nagy-Britannia és az Európai Unió is egyaránt felelős. (MTI, 888)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »