Még egy területen ért véget a rezsicsökkentés?

Még egy területen ért véget a rezsicsökkentés?

Míg a Kormány ingyenesé tette a kéményellenőrzéseket, az NGM újra fizetőssé tenné a lakosságnak egyes – zárt égésterű – kazánok kéményeinek ellenőrzését, egy rendelet módosítással – áll a Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleményében.

Emlékeztetnek: „a gázos lobbi – a Kormány kedvenc szakmáját űzők – nyomására ugyanazt a terméket más néven kivonná a kéményseprő ipari közszolgáltatás alól. Az égéstermék vezető (sic!) nem tartozna az ingyenes közszolgáltatás alá, egyedileg kellene megrendelni több ezer, akár tízezer forintos önköltségen, a gázkészülék gyártóval leszerződött szakemberektől. 

„Vajon kik lesznek ezek a szakemberek és vajon mit szól mindehhez a rezsi biztos, Németh Szilárd?”

Hírdetés

– teszi fel a kérdést a szakszervezet.

Korábban Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) elnöke élesen kritizálta a kormányzatot, amiért az ritkította a kötelező ellenőrzések számát. Szerintük ennek következtében is nőtt meg drasztikusan a szénmonoxid-mérgezés áldozatainak száma. 

„Miközben a kormánykommunikáció állandó eszköze a bevándorlás elleni küzdelem, az már senkit sem érdekel, hogy az országon belül mi pusztít”

– fogalmazott akkor élesen Vámos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »