Még idén sor kerülhet Franciaország-V4 találkozóra

Nem volt szó arról, hogy Emmanuel Macron francia elnök mostani útján Magyarországra jönne, ugyanakkor még ebben az évben sor kerülhet egy újabb hivatalos találkozóra a V4-ek és Franciaország között; ennek időpontját még keresik – válaszolta az Origo kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

A portál csütörtöki írásában felidézte, a francia elnök előző nap háromnapos kelet- és közép európai útra indult.

 

Az úttal kapcsolatban az ellenzéki sajtóban megjelentek olyan állítások, hogy Macron szándékosan nem jön Budapestre. Erről azonban eredetileg sem volt szó – írta a lapnak Havasi Bertalan.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte:

 

“Nem volt olyan terv vagy megállapodás, hogy Emmanuel Macron idén augusztusban Magyarországra látogatna. Ugyanakkor júniusban, az EU-csúcstalálkozó előtt a visegrádi négyek miniszterelnökei – köztük Orbán Viktor – már megbeszélést folytattak a francia elnökkel. Itt merült fel annak lehetősége, hogy még ebben az évben tarthatnának egy újabb Franciaország-V4 hivatalos találkozót.”

 

Azt még vizsgálják, hogy mikor lenne mindegyik félnek alkalmas időpont a találkozóra – olvasható az origo.hu-n.

 

Emmanuel Macron szerdán Salzburgban tárgyalt az úgynevezett slavkovi hármas – Ausztria, Csehország és Szlovákia – kormányfőivel. A francia elnök csütörtökön Romániába és Bulgáriába utazik tovább.

 

MTI

Nyitókép: orientpress.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »