Megdöbbentő: 1 millió dollár segély a muszlim terroristának

Megdöbbentő: 1 millió dollár segély a muszlim terroristának

Abdul Benbrika illegális bevándorlóként érkezett Ausztráliába, majd azzal került a köztudatba, hogy 2005-ben híveivel együtt pokolgépes merényletre készült az ausztrál futballbajnokság egyik döntő mérkőzésén, egy csaknem 100 ezer fős stadionban.

Százezres stadiont akartak felrobbantani

A rendőrség 2005 novemberében tartóztatta le a muszlim vallási vezetőt és híveit Melbourne-ben és Sydneyben. A hat muszlim férfit 2008-ban terrortámadások előkészítésében bűnösnek találta az ausztrál esküdtszék.

A csoport célpontjai között szerepeltek további sportlétesítmények és vasútállomások is, de végül egyetlen támadást sem tudtak véghezvinniük. Benbrika azt nyilatkozta, csak az országban két jogrendszer létezik – az ausztrál-, és az iszlám törvénye.

A radikális nézeteiről ismert Benbrika szerint csakis akkor nyerhet valaki Allahtól megbocsátást bűneiért, ha harcol Allahért, és amikor meghal, az első csepp vére a földre hullik.

Soha nem dolgozott, csak szedte a szociális juttatásokat

Az 56 éves Benbrika 19 évig élt szociális segélyékből Ausztráliában, soha egyetlen napot sem dolgozott, ígí milliókba került az ausztrál adózóknak.
1 millió dollárnyi segély

Az említett eset már csak azért is megdöbbentő, mivel a terrortámadások előkészítését, és megtervezését az elfogott személyek az ausztrál polgárok adóiból nekik folyósított segélyekből tudták megvalósítani. Benbrika Ausztráliában munkanélküliként élte mindennapjait. Hét gyermeke volt, így az állam körülbelül 1 millió dollárt fizetett ki neki különböző szociális segélyek formájában.

Az ausztrál hivatalok különböző juttatásokkal támogatják a munkanélkülieket, és további pénzek is járnak nekik, ha gyerekeik vannak. A muzulmánok sok esetben emiatt jönnek az országba, majd igénylik a különböző segélyeket és juttatásokat. Benbrika és társai pedig mindezért cserébe terrormerényleteket terveztek ártatlan ausztrál polgárok ellen.

 

Több Benbrika is lehet az országban

 

„Őrület, hogy az egyes hivatalok nem kommunikálnak egymással, a bevándorlókkal foglalkozó hivatalok nincsenek kapcsolatban az ausztrál titkosszolgálatokkal, és fordítva. Nem létezik például lista azokról a személyekről, akiknek lejárt a vízuma” – fogalmazott az ausztrál rádióbemondó Steve Price. Az ausztrál kormány szerinte nem fordít elég figyelmet a terrorizmusra.

 

Price szerint több, Benbrikához hasonló személy is él az országban – olyanok, akik nem dolgoznak, és évekig az ausztrál állam szociális segélyeiből élnek. Benbrikát és a hozzá hasonlókat ki kellene utasítani az országból is – hangzik el a riportban.

 

Benbrika lehetetlen története

 

Benbrika illegális bevándorlóként érkezett Ausztráliába. Háromszor utasították ki az országból – 1990-ben, 1994-ben, és 1995-ben is felszólították a hatóságok, hogy hagyja el az országot és térjen vissza hazájába, Algériába.

 

A kiutasítást azonban elkerülte azzal, hogy megnősült, és feleségül vett egy ausztrál állampolgársággal rendelkező muszlim nőt. Benbrika tehát nyugodtan folytathatta a terrormerényletek terveinek kidolgozását, közben pedig a szociális segélyek révén még nélkülöznie sem kellet.

 

 

Securifocus.com (via: R. Sulík)

Nyitókép: Heraldsun.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »