Megismétlődik a téli dráma a fideszes nagyvárosban? – Ismét több ezer család maradhat fűtés nélkül

Megismétlődik a téli dráma a fideszes nagyvárosban? – Ismét több ezer család maradhat fűtés nélkül

Barta Endre, a Jobbik dunaújvárosi képviselője még november 16-án figyelmeztette az önkormányzatot, hogy idén ismét gond lehet a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) által nyújtott szolgáltatás színvonalával.

A politikus, akit a helyi Fidesz sokszor ritka gusztustalan módszerekkel próbál meg elhallgattatni, sajtótájékoztatóján közölte:

már több városlakó is arról panaszkodott neki, hiába tekerik maximumra a fűtést a nagy hidegben, langyos marad a radiátor.

Barta megnyugtató választ várt a DVCSH-tól és a polgármestertől, hogy most nem okoz majd olyan krízist a tél, mint az előző fűtési szezonban.

Dunaújvárosban családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül

Az ellenzéki néppárt arról számolt be, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) „ócska játéka következtében” családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül a napokban: otthonaikban kénytelenek fagyoskodni, nem tudnak tisztálkodni, WC-t lehúzni. Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint mindezt azért, mert „egy pénzéhes oligarcha még több nyereséget kíván kisajtolni az emberektől és az államtól.”

Cserna Gábor, fideszes városvezető még aznap közleményben próbált előre menekülni, és biztosítani a lakosságot arról, hogy „a kiszámítható és minőségi szolgáltatás érdekében a jövőben is mindent” megtesznek.

Ehhez a küzdelemhez azonban nem elég a puszta szavak mantrázása, hiába szoktak hozzá ehhez a narancsos politikusok az elmúlt két ciklus alatt:

Hírdetés

ahogy várható volt, a gondok továbbra sem oldódtak meg.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a probléma továbbra is fennáll:

közlése szerint a dunaújvárosiak kevesebb mint 20 fokos lakásokban kell fagyoskodniuk, az édesanyák pedig otthon is több réteg ruhába kénytelenek bugyolálni kisgyermekeiket, de sokan így is megbetegszenek.

„Ezek az asszonyok ki vannak szolgáltatva a DVCSH kegyetlenségének, a polgármester súlytalanságának, annak, hogy nem képes a város lakosainak érdekét képviselni”

– vázolta a honatya a súlyos helyzetet.

Pintér szerint a város első emberének inkább nem kellene „kiszámítható szolgáltatásról” beszélnie, mivel szerinte az egyetlen kiszámítható dolog Dunaújvárosban, hogy idén is probléma lesz a fűtéssel.

„Szégyellje magát az a fideszes városvezető, akinek a pártja rezsicsökkentést emleget úton-útfélen, miközben a saját otthonukban fagyoskodnak az emberek a minősíthetetlen hőszolgáltatás miatt”

– tette hozzá az ellenzéki képviselő, majd ígéretet tett rá, hogy kormányra kerülése esetén a Jobbiknak gondja lesz rá, hogy „a DVCSH tulaját, Pomázi Csabát és csapatát” eltávolítsák pozícióikból, és felszámolják azt a mutyizási rendszert, ami eddig csak megkárosította a dunaújvárosiakat – úgy anyagilag, mint egészségügyileg.

Pintér Tamás hangsúlyozta, hogy a közvilágítási trükközés után most már nem csak sötét, de hideg is lett a dunántúli nagyvárosban, szerinte pedig tarthatatlan az a helyzet, hogy a fűtésszámlák már így is az egekben járnak, de a minőségi szolgáltatásnak se híre, se hamva.

A képviselő jelezte:

továbbra is várják azon károsultak panaszát, akiknél nincs fűtés, mert a Jobbik akár pertársaság keretében is kész képviselni érdekeiket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »