Megszökött egy férfi a házi őrizetből, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki

Jelentős értékre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt keresnek egy 15 év jogerős szabadságvesztésre ítélt férfit – írja a Police.hu.

A tájékoztatás szerint a férfi társaival internetes webáruházukon keresztül árult különböző drogokat és pszichoaktív anyagokat. Az illegális szereket egy szlovákiai telephelyen készítették, majd csomagküldő szolgáltatás segítségével juttatták el a vevőiknek. A bűnözői csoportot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2012-ben felszámolták.

A magyar állampolgárságú férfi a bírósági tárgyalásig házi őrizetben volt, ahonnan azonban 2014 novemberében megszökött, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Azt írják, a 38 éves férfi rendkívül magas szintű informatikai ismeretekkel bír, valamint jól beszél angolul, és nem kizárt, hogy külföldön bujkál.

A körözött személyről itt tettek közzé információkat. A rendőrség kéri, hogy aki a férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »