Megválik Aczél Endre írásaitól a Népszabadság

Külsősként írt huszonöt éven át a Népszabadságba Aczél Endre, de miután Kiss Lászlót mentegette a csoportos nemi erőszak ügyében, a lap úgy döntött: nem kér többet belőle.

Nem rendel a későbbiekben cikket Aczél Endrétől a Népszabadság – erősítette meg a 444-nek a lap főszerkesztője, Murányi András. Az újságíróval való szakításról azután döntöttek, hogy Aczél több kommentben is a csoportos nemi erőszak miatt elítélt Kiss Lászlót mentegette, és úgy vélte, a nő szabad akaratából mehetett bele a szexbe, és csak szülei erősködése miatt tett feljelentést, „mert egy szülőnek nem épp élmény, hogy a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni”. Mint korábban megírtuk, Aczél hozzátette azt is egy másik kommentben: „Fogalmatok sincs, hogy hány úszócsaj és szép fürdőző lány volt, akit legalább három jóképű fiatal úszófiú »megerőszakolt«. Tömegével. A vadászat vég nélkül folyt, és nem eredménytelenül.” A Lovas Zoltán falán tett hozzászólások jelenleg is nyilvánosan elérhetők a Facebookon.

Aczél külsősként írt a lapba, nem volt a Népszabadság munkatársa. Külpolitikai elemzésekkel a 168 Órában szokott még jelentkezni. Murányi azt mondta, sajnálja az ügyet, de az újságíró hozzászólásai nem vállalhatók a Népszabadság számára.

A 168 Óra pénteken azt állította, Aczél hozzászólásait nem a nyilvánosságnak szánta, és ha valakit megsértett velük, bocsánatot kér érte. Ennek ellentmond, hogy Aczél folyamatosan kiállt igaza mellett pénteken és szombaton is, méghozzá Parászka Boróka újságíró szintén nyilvános Facebook-posztja alatt. (Azt, hogy egy poszt nyilvános-e vagy sem, feltehetőleg Aczél is látja.) Parászka arra reagált, hogy Kálmán C. György irodalomtörténész rákérdezett, továbbra is vállalják-e egyesek Aczél ismeretségét. Utóbbi pénteken azt is írta: „Boróka, a »vadászatnak« és a nemi erőszaknak semmi köze nincs egymáshoz. Súlyosan félreérted. Neked ugyebár nem volt szerencséd a pesti uszodák környékén járni a 60-as években, és látni, ahogyan a fiúk lányokra, a lányok fiúkra vadásznak, az utóbbiak nem kevésbé, valósággal sorba álltak az úszók, vízilabdázók, öttusázók »kegyeiért«. A többi hipokrita máz.”

Szintén pénteken írta Aczél azt is: „Ti mind komplett hülyék vagytok. Ott van a gyönyörű Egerszegi Kriszta, 12 éves kora óta Kiss László tanítványa. Kérdezzétek meg, hozzányúlt-e valaha is egy ujjal. Vagy bármelyik más lányhoz, akit ő edzett. Kérdezzétek meg Egerszegi szüleit, miért bízták a lányukat egy »szatírra«!”

A bocsánatkérést megkérdőjelezi, hogy szombat délután Aczél az elküldéséről is ekként számolt be: „Az NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálataimra. Örültök. Búcsúzóul egy élsportoló nekem küldött e-mailjéből: »Bandi, végigkeféltük az uszodát a szigeten. Így utólag akár minket is feljelenthetett volna valaki. A VW bogaramban. Ha mondhatom neked, lehet, minket erőszakoltak meg…«”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »