Megy a gőzös Brüsszelbe!

Megy a gőzös Brüsszelbe!

A világ egyik legfölöslegesebb dolga miatt izgultak tegnap a hazai demokraták: az Európai Parlament kilenc tagú vizsgálóbizottsága beszámolt felcsúti tapasztalatairól. A ballib oldal előre dörzsölte tenyerét: „Na, most jól beszólnak Orbánnak!” Aztán nem történt semmi. Csak a hülyeség ült diadalt.

„Csi-hu-húúú!” – kiáltotta boldogan EP-képviselő kollégáinak a felcsúti kisvasút mozdonyából kihajolva Indrek Tarand. A zöldpárti észt politikus megnyilvánulása többet mondott az uniós vizsgálóbizottság háromnapos magyarországi útjának jelentőségéről, mint maga a tegnapi beszámoló.

Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vezetője nyolc kollégájával látogatott el hazánkba. Bölcsen kivárták, hogy mindegyikük letudja nyári szabadságát, aztán jöttek egyet felénk turnézni. Mert hát ugye a vakációt is ki kell pihenni, mielőtt belevágnának a nagy brüsszeli semmittevésbe.

Mert miből is állt ez a marha nagy vizsgálat? Utaztak egyet a négyes metrón, sétáltak a belvárosban, megnézték, hogy mire jó egy borászat, aztán elmentek vasutazni Felcsútra. Mert hát kell a személyes élmény és tapasztalat. És hátha a gonosz Orbán átverte az Európai Uniót, és nem is kisvasútra, hanem eurokritikus fokhagymák termesztésére fordította a brüsszeli támogatást!

Ja, és begyűjtöttek egy raklapnyi prospektust és dokumentumot, aminek zömét letölthették volna a netről, vagy ha nem, a magyar illetékesek elküldték volna emailben. De hát a személyes kontaktus fontos, meg kell ismerni nyilván, hogy milyenek a nem brüsszeli magyarok. Mindezt mellesleg a mi, az európai adófizetők pénzéből, frankó napidíjért, első osztályon minden szempontból.

Így az ember joggal várhatta el, hogy valami izgalmas eredményre is jutottak a vizsgálat során. Hát nem. A jó Ingeborg asszony elintézte az egészet azzal, hogy igen érdekes volt minden, meg nagyon szép is, és úgy látja, alighanem minden rendben. Meg, hogy milyen előremutató egy ilyen vizsgálat, és több kell az ilyen emberközeli szemlélődésekből.

Könyörgöm, nem lehetett volna legalább egy morzsányi kormány-kritikát odavetni a libbal politikusoknak, médiának? Hiszen annyit lobbiztak azért, hogy a választások elé be lehessen suvasztani egy uniós vizsgálatot! Ennyit sem ér már a pesti demokrata?!

Hírdetés

A beszámoló messze legizgalmasabb része egyébként az volt, amikor kiderült, hogy a már említett Tarand képviselő rövid ideig vezethette is a felcsúti mozdonyt. Ami élete második legnagyobb demokratikus élménye volt azután, hogy elindulhatott az észt televízió „Táncolj sztárokkal” című vetélkedőjén.

Persze gondolhatnánk, hogy a hölgyek és urak Pesten csak szemérmeskedtek, aztán Brüsszelben kiállnak a farbával. És ez így is lesz. És senkit sem fog érdekelni. Ugyanis ennek a vizsgálatnak semmi értelme, azon túl, hogy tapasztalatait le lehet fordítani 27 nyelvre. Mert senkit és semmit sem kötelez semmire.

Az Európai Unióban a költségvetési csalások ügyében az OLAF nevű szerv nyomoz és az Európai Bizottság dönt. A vizsgálóbizottság csak arra jó, hogy valamivel indokolják a képviselői fizetést, a fejenként féltucat asszisztenst, az étterem- és szerető-számlát.

Ezt meg kell szolgálni. Ezért az önkormányzati választások előtt jönnek újra, a fülükbe jutott ugyanis, hogy Magyarországon van olyan szilvás gombóc, amiben van mag, és olyan is, amiben nincs. Mihelyt végeznek a szlovák sztrapacska uniós elkötelezettségének vizsgálatával, rögtön ránk kerül a sor.

Fotó: feol.hu

Máté T. Gyula – ]]>http://matete.pestisracok.hu/]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »