Merkelt megszállták az UFO-k?

Merkelt megszállták az UFO-k?

Angela Merkel ötletére az unió várhatóan hat milliárd eurót fog adni a líbiai kormánynak, hogy megállítsa a migráns-áradatot. Kár, hogy Líbiának kormányból is van legalább féltucatja. A hatékony menekült-politika következő lépése a közép-afrikai hadurak felpénzelése lesz. Merkel beleőrült píszí hatalmába?

Holnap reggel kilenckor szól az Európai Unió népéhez Jean-Claude Juncker.Az Európai Bizottság elnökének beszéde már nagyjából kiszivárgott, nyilván el kellett küldenie jóváhagyásra Berlintől Párizson át a New York-i Soros Központig számos helyre.

A lényeg ezek alapján: az európai szolidaritás jegyében most már tényleg az lesz, amit Németország, pontosabban Angela Merkel akar. A franciák kapnak tanácsadói jogot, a többiek meg szolgáljanak, vagy húzzák meg magukat.Kizárás nem lesz, mert a Brexit után még egy távozó elindítaná a dominó-effektust, annyi lenne az egész jelenlegi bürokratikus EU-nak. Aki nem lázad Brüsszel ellen kap pénzt, aki „okoskodik”, egyre kevesebb eurót kap – függetlenül attól, hogy mennyit fizet be a közösbe.

Juncker természetesen ezt nem így, és nem ezekkel a szavakkal mondja ki, de ez a lényeg. A csábos europer szófordulatokból jut majd a migránsoknak is. Mert Merkel kancellár végre megtalálta a receptet a menekült-válság megoldására, Juncker meg tudja a dolgát.

Tehát Merkel szerint „ha eredményes a menekülésre késztető okok megszüntetéséért folytatott küzdelem, hatékony az uniós külső határok védelme, az EU fejlesztési partnerségi kapcsolatot alakít ki Afrikával, és sikerül messzemenően felszámolni az embercsempészetet” – nos, akkor eljön a Kánaán, de legalábbis a hülye európai átlagpolgárban „eloszlik a bizalmatlanság a rendezett, legális migrációval szemben”.

No, vegyük sorrendben.

Először a „menekülésre késztető okok”: Ez alatt gyanítom nem azt értjük, hogy az USA és egyes uniós országok többet nem fognak mások belügyeibe avatkozni, és nem bombáznak rommá független országokat. Mert, ha igen, akkor az okokat nem Damaszkuszban vagy Tripoliban, hanem más fővárosokban kell elkezdeni felszámolni… Azaz, ebből semmi sem lesz.

Másodszor, ugye az „uniós határok hatékony védelme” jön: Ilyet eddig az EU nem csinált. Nem határt véd, hanem a migránsok elosztásával és ellátásával üti el az időt. Mert a határ az ugye olyan, hogy úgy hiába szól neki Merkel, attól még nem védi meg magát. Kell katona, rendőr, és igen, kerítés. Magyarország erre kért 400 millió eurós hozzájárulást, mivel hát a balkáni utat lényegében lezárta. Merkel és Juncker széplelkű sóhaj-sóherséggel nemet mondott.

De van hat milliárd eurójuk Líbiára. Ez a harmadik pont, „az EU fejlesztési partnerségi kapcsolatot alakít ki Afrikával”. Azaz török mintára adunk baksist a helyi hatalomnak, akik majd roppant humánusan lágerekbe zárják a migránsokat, Brüsszel meg nyugodt lelkiismerettel szundíthat.

Hírdetés

Na, ez a dolog már a törökökkel sem fog sokáig működni, főleg, hogy Angela Merkel minden második szava Ankara diktatórikus rendszeréről szól. De Törökországban legalább van működő hatalom, amely ha akarja, betartja az alkut.Csakhogy Líbiában Kadhafi szétbombázása óta nincs értelmezhető kormányzat. Különböző „legitim” kormányból van féltucat, bandából, gerillából, terroristából többször annyi csoportosulás. Ezek között fogja az Európai Bizottság szétosztani az európai adófizetők hatmilliárdját?

Mert az Iszlám Államnak talán lassan a nyakára lépnek a szíriai kormánycsapatok, az oroszok, és néha az amerikaiak is, de most pénzeljünk fel még egy jóféle radikális szervezetet? Nehogy már Ahmednek ne fussa tisztességes robbanóanyagra Párizsban, és gagyi machetével kelljen terroristának állnia?!

De legalább ennyire jó ennek a hármas pontnak a másik része: támogassuk a közép-afrikai országokat, hogy onnan ne jöjjenek menekültek. Adjunk milliárdokat a szaharai, csádi és nigeri haduraknak. Azt ők majd wifire, élelmezésre, iskolára és kórházra költik, munkahelyeket teremtenek, és ezáltal „csökkenni fognak az életszínvonalbeli különbségek” köztük és az európaiak között. Esküszöm: ezt maga Merkel mondta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjújában.

Hát erre most mit írjak? Merkelt megszállták az UFO-k? Mert másképpen hogyan gondolhat ilyet az Európai Unió vezető politikusa? Aztán elolvastam még egyszer a negyedik migráns-megoldási pontot: „sikerül messzemenően felszámolni az embercsempészetet”.

Az embercsempészet felszámolásához két dolog kell: a csempészek hajóit elsüllyesztik, a „civil segélyszervezetek” migráns-taxijait meg utánuk küldik. Meg lehet ezt oldani? Az elsőt talán. De a másodikat? Képletesen szólva: hozzá mer nyúlni Juncker vagy Merkel Soros György kedvenc jachtjainak valamelyikéhez?

Szóval lehet, hogy mégsem az UFO-k… Pedig tán az lett volna az elviselhetőbb megfejtés.

Fotó: dpa

Máté T. Gyula – ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »