Mészáros újabb tőzsdei céggel lett gazdagabb

Nemsokkal 10 óra előtt az Appeninn és a Mészáros Lorinc érdekeltségébe tartózó Konzum arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT), hogy olyan döntésről kívánnak tájékoztatást közzétenni a nap folyamán, amely a részvényeinek árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezték részvényei kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését.

Pár perccel később a BÉT honlapján jelent meg egy közlemény, miszerint a Konzum Nyrt. által kezelt KONZUM PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet útján megállapodást kötött az Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. alaptőkéjének 24,51 százalékát, a KONZUM Nyrt. pedig további majdnem 25 százaléknyi részvényt vásárolt, így a Konzum és a Konzum PE Magántőkealap összesen az Appeninn alaptőkéjének 49,02 százalékát megtestesítő törzsrészvény tulajdonosa lesz.

A megállapodás alapján a részvények átlagára 228,9 forint, így összesen a Konzum 4,466 milliárd forintot fizetett az Appeninn 49,02 százalékáért. 

A cégcsoport elsősorban ingatlanbefektetésekben érdekelt. Az Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt-t 2009 végén alapították, a cég alacsonyan árazott, nagy hozampotenciállal rendelkező eszközök megszerzésére koncentrál. A vagyonkezelési tevékenység azonban nem csak az ingatlanpiacra koncentrál, más piaci szegmenssel is foglalkoznak, például a nehézgépjárművek piacával. A cégcsoport ingatlanállománya az elmúlt néhány év során bővült, a kezdeti 7 milliárd forintos eszközértékről 22 milliárd forintra növekedett. A portfólióban lévő fővárosi és vidéki, összesen mintegy 65 ezer négyzetméteres ingatlanterület kihasználtsága közel 95 százalékos. A vállalat papírjai 2010 óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »