Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Flow4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál

♦ Jegyek kaphatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon. A teljes értékű jegy ára 35 lej, a kedvezményes diák-, illetve nyugdíjasjegy 20 lej. Az M Studio előadására a megszokott, 20 lejes jegyárak érvényesek. ♦ A részletes program: ma 19 órától OMMA – Josef Nadj a nagyteremben; 29-én 19 órától The Others – Anton Lachky Társulat a Háromszék Táncstúdió­ban; 30-án 19 órától Island (Sziget) – Góbi Társulat a Háromszék Táncstúdióban; július 1-jén 19 órától Tofu P. Potter – Fehér Ferenc a Háromszék Táncstúdióban; július 2-án 19 órától Humans – Bodies – Images – Ioana Marchidan a Háromszék Táncstúdióban; július 3-án 19 órától Traces (Nyomok) – Wim Vandekeybus (Ultima Vez) a nagyteremben. ♦ Az előadások után közönségtalálkozókra, nyílt beszélgetésekre kerül sor a táncstúdióban, valamint a színház nagytermében, melyekre minden érdeklődőt, kíváncsi résztvevőt szívesen látnak. A programot afterpartyk színesítik, a fesztivál vendége lesz küb_beat, Alexandru Suciu és Mihai Dobre zenész is. Részletek az M Studio Facebook-, Instagram- és Vimeo-oldalán, valamint az m-studio.ro honlapon.

Mozi KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ. Ma 19 órától az Éjjeli őrjárat című román–magyar film­dráma vetítése után Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban közönségtalálkozót tartanak Demián József rendezővel, Józsa Erika zeneszerzővel, Damokos Csaba díszlettervezővel és Nemes Levente színművésszel. MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi műsorán ma: 16 órától Jurassic World: Világ­uralom (magyarul beszélő) és 20.30-tól román feliratos, 16 órától Lightyear (románul beszélő), 18 órától Top Gun: Maverick (román feliratos). Honlap: arta.cityplex.ro.

Kiállítás A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban ma 18 órától dr. Péter Sándor magyar nyelv és irodalom tanár megnyitja dr. Farkas György Tünődések című egyéni fényképkiállítását.

Könyvbemutató BALLA EDE ZSOLT székelyudvarhelyi író László király öröksége című legújabb kötetét a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyv­udvarban mutatják be június 29-én, szerdán 17 órától. A könyvből a sokrétű, Szent László királyhoz kapcsolódó szellemi-kulturális örökséget ismerhetjük meg. PRÉDA BARNA zalánpataki író Harci zajban – Zalánpataki hősök albuma című kötetét Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban június 29-én, szerdán 18 órától dr. Péter Sándor nyugalmazott irodalomtanár, Magyarosi Sándor hadtörténész, a kötet lektora, valamint a könyv szerzője mutatja be.

Képernyő BRASSAÏ MAGYAR ADÁS. Az Erdély TV-ben ma 9.30-kor és az RTT-n ma 22 órától:  Lapszemle. Események-rendezvények. Napok hordaléka: Körösi Sándor kiállítása; Kolozsváron a Dalárda. KapcsolaTTartó: Mureșan Melinda. Egy pohár bor: Koman Zsombor. RTV1. Ma 15 órától: SepsiBook – Zene és költészet, kultúrtörténet és gasztronómia határmezsgyéjén mozgó előadások, beszélgetések, kerekítők, gyermek- és ifjúsági programok, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók várták Sepsiszentgyörgyön mindazokat, akik ellátogattak a SepsiBook idei első kiadására. • Aranyszalagtár – Jánosházy György. • Misi, a naiv szobrász – Marosvásárhelyen él és elégedett az életével. • Lélektréning 5. – Sztercey Szabolcs: Ballada. A szerző felolvassa saját versét, melyről László Noémi és Horváth Benji beszél.

Hírdetés

Hitvilág SZORGOS KEZEK DÍSZÍTŐMŰVÉSZETI SZAKKÖR. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várják az érdeklődőket. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. PAPSZENTELÉS. Június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén a 11 órától kezdődő szentmise keretében Kovács Gergely érsek hét diakónust szentel áldozópappá a főegyházmegye részére a gyulafehérvári székesegyházban: a gyergyócsomafalvi Baróti Tibor, a csíkszenttamási Biró Károly, a csíkszentdomokosi Bőjte Csongor, a kézdivásárhelyi Forró Csaba Roland, a csíktaplocai Kerekes Péter Miklós, a borszéki Mazai Tihamér és a hidegségi Timár József szerpapot. LELKIGYAKORLAT. Július. 1. és 3. között Mijo Barada horvátországi misszionárius tart lelkigyakorlatot Udvarhelyen. Számos pappal együttműködve, közel 40 éve vezet szemináriumokat a lelki megújulásért, szolgálatát pápai áldással végzi. Az idei lelkigyakorlat címe: A család az élet és áldás forrása, melyre várnak mindenkit. A lelkigyakorlat alatt részletesebben érintett témák között szerepel az egység, a férfiasság-nőiesség adománya, válságok a házasságban, ima a házasság megáldásáért stb. Érdeklődni a 0745 289 306-os vagy a 0754 910 116-os telefonszámon lehet.

Zene VIZSGAKONCERT. Ma 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Bástya-ház, Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) a brassói Transilvania Tudományegyetem Zenetagozatának két diákja tart kamarazene-koncertet: Kozma Noémi fuvolázik és Șelaru-László Berta Bianca zongorázik. Oktató-irányító tanárok: Corina Ibănescu egyetemi professzor (zongora) és dr. Filip Ignác (fuvola), zongorakíséret: dr. Claudia Șuteu egyetemi asszisztens. Egy jegy ára 10 lej. A KÁJONI CONSORT BIBARCFALVÁN. Ma 19.30 órától a baróti Kájoni Consort régizene-együttes Égő lángban című előadásával (szerelmi költészet és hangszeres muzsika a XVI–XVII. századból francia, olasz, magyar költők verseire) lép fel a református egyházközségben.

Könyvtári hírek NYÁRI NYITVATARTÁS. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár mától augusztus 31-ig nyári nyitvatartás szerint várja az olvasókat: kedden 9–19, szerdától péntekig 9–17, szombaton 9–13 óráig. A Sport utcai fiókkönyvtár programja nem változik. ARANYFONÁL – CSALÁDI OLVASÓJÁTÉK. A sepsiszentgyörgyi könyvtár olvasásnépszerűsítő és közösségfejlesztő nyári programot hirdet olyan családoknak, amelyek számára fontos a könyv, a rendszeres felolvasás, illetve 6 éven felüli gyermekeik (is) vannak. Az Aranyfonál – családi olvasójáték célja, hogy a családtagok minőségi időt töltsenek együtt, szorosabbá váljon a szülő-gyermek kapcsolat, és olvasókká nevelődjenek a gyermekek. A július 4-én induló program során Méhes György Micsoda társaság című regényét családi körben olvassák fel a résztvevők. Miközben a regény izgalmait közösen élik át, a választott szöveg arra is lehetőséget nyújt a szülőknek, hogy gyermekkori élményeikről és családjukról meséljenek a kicsiknek. A programra húsz család jelentkezhet, a könyv egy-egy példányát ajándékba kapják. A jelentkező családok összetétele: egy vagy két felnőtt és legtöbb négy gyermek. Jelentkezni július 3-áig lehet az [email protected] e-mail-címen.

Gépgyártónapi találkozó A volt IAME-alkalmazottak (dudagyáriak) minden évben július első péntekén szoktak találkozni. Sepsiszentgyörgyön az Elektro-stadionban július 1-jén 17 órától várják az egykori Autóalkatrészeket és Villanymotorokat Gyártó Vállalat (IAME) minden volt alkalmazottját. Érdeklődni Orbán-Barra Gábornál (0749 226 553) vagy Puskás Csabánál (0729 018 305) lehet.

Röviden IVÓVÍZ. Ma új vezeték átkötése miatt 8–15 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Sepsiszentgyörgyön az Árkosi úton és Árkoson. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Kézdialmáson és Csomortánban, szerdán Kommandón gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »