Migránsokat szállító kamionokat tartóztattak fel Zsolna mellett

Migránsokat szállító kamionokat tartóztattak fel Zsolna mellett

ZSOLNA. Két, összesen 78 illegális bevándorlót szállító kamiont tartóztattak fel keddre virradó éjjel a rendõrök és az idegenrendészet munkatársai Zsolna közelében – közölte az országos rendõr-fõkapitányság sajtóosztálya.

Mindkét kamiont török állampolgár vezette. A rendõrök az egyik kamion rakterében 44, a másikéban 34 embert találtak a szállítmány mögött megbújva. A rendõrség megállapítása szerint a migránsok – férfiak, nõk és gyerekek vegyesen – iraki, iráni, illetve szíriai állampolgárok.   

Az elsõ információk szerint a migránsok Romániában szálltak be a két török embercsempész kamionjába, és Magyarországon keresztül jutottak Szlovákiába, ahonnét Németországba akarták folytatni útjukat. Fejenként mintegy 500 eurót fizettek az embercsempészeknek a szállításért.   

"Bár az utóbbi hónapokban több olyan embercsempészési esetünk is volt, amelyek során nagyobb számú illegális migránst sikerült feltartóztatni, a létszámot tekintve a mostani a legjelentõsebb az utóbbi idõszakban" – mondta el Denisa Baloghová, az országos rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Hozzátette: a kamionokban csempészett embereket és a két gépjármû sofõrjét is elõállították az idegenrendészeten, ahol utóbbiak esetében már megindították az embercsempészés bûncselekménye miatti eljárást.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »