Migránsvadászok garázdálkodnak, a kormány nem tesz semmit

Migránsvadászok garázdálkodnak, a kormány nem tesz semmit

Migránsvadász hordák garázdálkodnak Bulgáriában, a kemény mag megbilincseli a menekülteket, majd visszazavarja őket Törökországba. A helyi kormány hagyja az önbíráskodást.

A kemény mag viszont műanyag bilincset tesz a jövevények kezére, majd visszazavarják őket Törökországba. A radikálisok nem szégyellik magukat, az erőszakos akcióikról készített felvételeket közzéteszik az interneten.

A migránsok elleni támadások, amelyeknek szemtanúi vagyunk az utóbbi néhány hónapban, bűncselekménynek számítanak. Sajnos a hatóságok vegyesen reagálnak ezekre az esetekre, hol támogatják, hol pedig elítélik őket – mondta egy jogvédő szervezet elnöke.

A bolgár kormány tud az önbíráskodásokról. „Felvettem a kapcsolatot ezekkel a fiúkkal, és beszélgettünk is. Minden segítségnek örülünk a lakosság részéről, természetesen, ha a rendőrséget, a határrendőrséget értesítik. Senki sem lépheti túl az őt megillető jogokat, és mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket” – fogalmazott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök.

A migránsválság kezdete óta valamivel több mind harmincezer menekült haladt át Bulgárián. Ez a szám nőhet, a macedón útvonal lezárása óta az embercsempészek Bulgária felé terelik a migránsokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »