Milliárdokat ad a kormány a veszteséges makói termálfürdőre

Nyolcmilliárd forintot ad a kormány a Makói Városi Termál- és Gyógyfürdő, a Hagymatikum fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlönyből, a hírt a 444.hu szúrta ki.

A Hagymatikumot a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre álmodta meg, a kormány pedig most az építész életművének gondozására hivatkozva utalja át az összeget a makói önkormányzatnak, három részletben, 2020-ig, a Makovecz Imre Alapítvány bevonásával. Egyébként nem egy régi épületről van szó: a Makovecz téren álló Hagymatikum 2009-től 2012-ig épült, 4 milliárd forintból. A makói önkormányzatban ősszel volt vita arról, hogy kérjenek-e pénzt egy olyan fürdő fejlesztésére, ami jelenleg is veszteségesen üzemel – teszi hozzá a portál.

A Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy 3 milliárd forintot ad a kormány egy belvárosi sportközpont és tanuszoda megvalósítására és további 418 millió egy tornaakadémia létesítésére. Emellett 77 millió forint jut az Antall József Tudásközpontnak és 620 millió az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztésének támogatására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »